Forside IFA IFA 2013

Philips 4K-tv er nu lanceret officielt som 9000 SeriesGalleri: Philips PFL9708 4K UHD TV


 


Allerede tilbage i juli hørte vi om TP Visions planer om at lancere UHDTV-modeller under Philips-brandet på IFA. De rygter viste sig at holde stik.


Den nye serie af Philips-TV i 4K hedder 9000 Series, og i denne serie er der foreløbig lanceret to modeller, som forudset i juli.


Den ene er en 65″ -model med modelnummeret 65PFL9708, og den anden er en 84″-model der efter god logik hedder 84PFL9708. Begge modeller er udstyret med Philips´ trevejs Ambilight-system, og kører med 2160p-opløsning.


Derudover er de udstyret med Philips´ egen Ultra Pixel HD-teknologi og i pressemeddelelsen fra TP Vision fremhæves også 9000-seriens gode evner til opskalering af fuld HD til UHD. Og så er begge modeller klar til Philips´ nye Cloud TV-tjenester.


Man skal dog betale ret meget for de ekstra 19 tommer, man får ved at vælge den store model. Der er en prisforskel på hele 10.000 Euro, eller cirka 74.500 kroner. Det er ifølge Philips og TP Vision dog ikke den store model, der er dyr, det er den mindre model, der er billig.


De påstår nemlig i pressemeddelelsen, at 65-tommeren har en pris, der er “mere realistisk” for forbrugeren. Og det er da rigtigt, at de 4.999 Euro (ca. 37.250 kroner) som 65-tommeren er sat til er mere realistisk end de næsten 112.000 kroner 84-tommeren koster, hvis man omregner fra Euro.


Men mest “realistisk” er det nok at forbrugerne venter til næste år, hvor 4K formentlig er kommet meget længere ned i prisniveau.

Annonce