Forside IFA IFA 2013

Sony innoverer med påhængs-linser til smartphones


 


Da Sony lancerede sin NEX-serie, var der mange af os tech-nørder, der sagde: ?Der er jo mere objektiv end kamera.?


Og det var rigtigt, for elektronikken i kameraet fylder nu så lidt, at den største fysiske del på et ordentligt kamera faktisk er objektivet. Det har Sony nu taget konsekvensen af med en innovativ løsning.


Der er sådan set ikke noget nyt i, at man kan spænde en bedre linse foran objektivet på ens smartphone-kamera. Men hvad Sony gør her, er at indbygge wifi i et objektiv, som så fuldkommen går uden om selve smartphonens kamera. Sagt på en anden måde, så spænder du et ekstra objektiv af en størrelse, der giver rigtig gode billeder, bag på smartphonen.


Objektivet styres så fra telefonen via wifi-forbindelsen og sender billeder til smartphone-skærmen ad samme vej. Og så er det bare at trykke på udløserknappen.


De to første objektiver i den nye serie af påhæftelige smartphone-objektiver hedder Cyber-shot DSC-QX10 og DSC-QX100 og fungerer med Android og iOS. Disse to objektiver koster henholdsvis 1.700 og 3.500 kroner, og for de, der interesserede, kan specifikationerne ses hos DPReview.

Annonce