Forside Indhold og distribution Film

Status: 4K Blu-ray rykker nærmere


 


Stærke kræfter arbejder for en ny Blu-ray standard til Ultra HD (4K) film, og nu er tyskerne klar med skiverne.


I denne tid møder vi mange produkter til Ultra HD (4K) TV. Det både TV, projektor og en række produkter med 4K-opskalering. Men hvad nu hvis man gerne vil have den ægte vare, film i 4K opløsning?


Der må vi væbne os med tålmodighed lidt endnu. I USA er der løsninger til film i 4K, men pga. rettigheder kan de ikke bruges herhjemme. Så vi må vente på andre løsninger som 4K-streaming, Live 4K TV og så 4K Blu-ray.


 


Arbejdet med 4K Blu-ray skrider frem


På IFA-udstillingen mødte jeg Ron Martin, Vice President hos Panasonic Hollywood Labs. Et meget spændende sted, og der hvor Blu-ray formatet “blev til” (se Magi i Hollywood). Så det var oplagt at spørge ham hvordan det skrider frem med 4K Blu-ray.


“Vi er meget indvolveret i arbejdet med Blu-ray Association, og der lægges et enormt arbejde i 4K Blu-ray. Der arbejdes med anbefalinger, studiegrupper og koordinering med filmstudierne”, lød det fra Ron Martin til recordere.dk, og han fortsatte:


“Jeg kan ikke give en præcis dato, kan kun sige at der lægges et enormt arbejde i at få denne distributionskanal på plads så hurtigt som muligt”.


 


Produktionen gør sig klar


I forbindelse med IFA-udstillingen i Berlin kunne den tyske producent Singulus Technologies også fortælle, at maskinerne til produktion af skiver til 4K Blu-ray er færdigudviklet.


De kan nu producere 3-lags Blu-ray med en samlet kapacitet på 100 GB, og dette vil – sammen med en ny codec (HEVC) – dække det tekniske behov for film i 4K Blu-ray.


Både PlayStation 4 og Xbox One ventes at komme med drev og teknologi til afspilning af 4K Blu-ray.

Annonce