Forside Nyheder

Stephen Elop er kandidat til Steve Ballmers job


?Stephen går nu fra at være en ekstern kandidat til at være en intern kandidat?


Sådan sagde Steve Ballmer i et telefonmøde med presse og analytikere tirsdag, efter nyheden om Microsofts overtagelse af Nokia blev officiel tirsdag morgen.


Det har hældt benzin på konspirationsteori-bålet hos flere tidligere Nokia-medarbejdere, der allerede ved nyheden om købets afsløring begyndte at tweete deres mistanker.


En af dem foreslår sågar et nyt udtryk, nemlig at ?Elop?e? en virksomhed. Det skulle betyde det, som folk mistænkter Stephen Elop for: At infiltrere en virksomhed på direktør-plan, blot for at køre skuden i sænk, så en anden virksomhed kan overtage den billigt.


Mistanken har eksisteret længe, men modsiges af, at Elop faktisk har vendt Nokia-skuden fra et stort underskud til et lille overskud, og lanceret Lumia-serien, der i flere markeder har overhalet iPhone i popularitet.


Mistanken bliver dog forstærket af, at Stephen Elop faktisk kom fra Microsoft, da han blev Nokia-direktør, og at Elop nu officielt er en intern kandidat til topchefjobbet. Og så at timingen for Steve Ballmers afgang og Nokias salg for, hvad mange mener er spotpris, er utrolig belejlig.

Annonce