Forside Nyheder

Apple har solgt 33,8 millioner iPhones henover sommeren


 


Apple har netop afsløret deres seneste kvartalsregnskab, og det viser, at salget af iPhone stadig stiger.


Det sidste kvartal er fjerde kvartal i Apples regnskabsår, og traditionelt et kvartal, hvor firmaets salg ligger ret lavt, fordi folk går og venter på den næste iPhone eller iPad. Men denne gang slutter kvartalet 28. september, og som bekendt slap Apple iPhone 5S og 5C ud i de største markeder i verden 20. september.


Det vil sige, at den første uge, hvor Apple solgte en hulens bunke telefoner, for en gangs skyld kan tælles med i regnskabet. Og det kan ses. Hvor salget af iPhone normalt falder i dette kvartal, er det i stedet steget 26 procent. Dermed har Apple solgt 33,8 millioner iPhones i kvartalet i forhold til 26,9 millioner iPhones i samme periode sidste år.


Men iPad-salget er relativt fladt. I år har Apple solgt 14,1 millioner iPads mod 14 millioner sidste år. Det virker altså som om, folk ikke er særlig interesserede i fjerde generation af iPad. Hvordan den redesignede 5. generation sælger finder vi ud af inden længe.


Ifølge analysefirmaet Localytics har iPhone 5S og iPhone 5C nu en andel, af den samlede pulje af iPhones, på 5,5%.

Annonce