Forside Nyheder

Hands-on med Nokia Lumia 1520


Nokia Lumia 1520 i gul. Vi har sløret ejermandens personlige detaljer og billeder. Foto: Recordere.dk
Recorderes udsendte har haft fingrene i en Nokia Lumia 1520.


Det skete helt tilfældigt, da overtegnede journalist var forbi en Microsoft-butik for at kigge nærmere på de nye Surface 2-modeller. Her var Nokia-manden, der træner de ansatte i Microsoft-butikkerne i Los Angeles-området i at sælge Lumiaer tilfældigvis også til stede. Og han stod og viftede med sin 1520?er.


Det kunne han naturligvis ikke slippe afsted med uden at lange den over til en lille Recordere-Hands-On-oplevelse.


Førstehåndsindtrykket af 1520?eren er at den er stor. Meget stor. Og meget flad. Den virker af en eller anden grund større end f.eks. GALAXY Note og andre phablets?eller sagt på en anden måde, det her er en vaskeægte phablet, ikke bare en forvokset smartphone.


Den fik den LG G2, nærværende journalist lige havde ved hånden, til at se meget lille ud, og den har altså en 5,2-tommers skærm. De sidste 0,8 tommer betyder altså en del ? også selvom G2?eren har meget lille afstand fra skærm til kant, fordi knapperne sidder på bagsiden.


Den er til gengæld også fladere end man regner med, når man får den i hånden, og at have den i lommen er faktisk nemmere end man tror, fordi den er så flad. Men man skal helt klart vænne sig til ?stor-flad-plade?-formatet.


 


Der er gods i den


Og det gør det ikke nemmere, at den er hulens tung. Hele 209 gram vejer den, hvilket er mindst 50 gram mere end de fleste smartphones, inklusive phablets som GALAXY Note 3, der også er 1,5 cm lavere og 0,5 cm smallere.


Vægten skyldes ikke mindst, at den har trådløs opladning ombord, men vi ved, at den også kommer i modeller uden, bl.a. i USA, så vi må se, om disse også kommer på markedet i Danmark.


Ellers er den, som man kan forvente ved første indtryk. Det er simpelthen en stor Lumia med lidt flere Live Tiles på skærmen, end vi er vant til, men også med den samme følelse af soliditet og robusthed, som vi kender fra serien og dens polycarbonat-kasser.


Nokia Lumia 1520 skulle dukke op senere inden jul i Danmark, men til hvilken pris og præcis hvornår ved vi endnu ikke.

Annonce