Forside Indhold og distribution Film

Nordisk Film overtager danske filmperler

 Nordisk Film køber 246 nordiske filmklassikere fra Scanbox Entertainments bagkatalog, der tæller alt fra Far til Fire-filmene, Soldaterkammerater og Præriens skrappe Drenge.


Nordisk Film købte i 2011 også Sandrew Metronomes bagkatalog på 130 danske filmperler. Dermed er en stor del af den danske filmskat samlet hos Nordisk Film, der nu har et katalog med 700 danske titler og et samlet katalog på 3500 titler


“Vi er stolte over aftalen og ydmyge omkring at huse en stor del af den danske filmskat. Vi føler et stort ansvar for at passe godt på filmene og fortsætte med at restaurere dem og bringe dem ud til publikum på både tv, video on demand og dvd”, fortæller direktør i Nordisk Film Kenneth Wiberg, og fortsætter:


“Publikum elsker stadig de danske filmklassikere, og vi arbejder på at få hele kataloget gjort tilgængeligt både i butikkerne og digitalt, så “Soldaterkammerater rykker ud”, “Pigen og millionæren” eller “Far til Fire i byen” kun er et klik væk”, og tilføjer at alle betydelige Dirch Passer-film og alle Far til Fire-film nu er samlet hos det gamle filmselskab i Valby.


Købsprisen er ikke offentliggjort.

Annonce