Forside Nyheder

Samsung i modvind: Blokerer for udenlandske SIM-kort i Galaxy-produkter
Samsung Galaxy Note III bliver regionslåst af Samsung 


Samsung er igang med at indføre regionslås på Galaxy-produkter. Så man hverken kan købe en telefon i udlandet, eller sætte et udenlandsk SIM-kort i, hvis det er på tværs af regioner.


Den koreanske elektronikleverandør er ved at gøre sig noget upopulær blandt de trofaste fans, efter at det er kommet frem at de ellers så populære i Galaxy-produkter nu får regionslås.


Den nye lås er introduceret med den nye Samsung Galaxy Note III, og betyder at en mobil kun kan bruges med et SIM-kort i én region, fra den region hvor den er købt.


Det er heller ikke muligt at købe en Note III i én region, og aktivere den i en anden. Så slut med at købe en telefon i USA, og tro at den virker i Europa, eller omvendt.


 


Tvunget til roaming i andre regioner


En side-effekt er at låsen også blokerer for midlertidigt brug af et andet SIM-kort. Eksempelvis at købe et lokalt SIM-kort, for adgang til billigere mobildata ved ophold i et andet land, hvis det land ligger udenfor den region som telefonen tilhører.


Det betyder at en dansk Galaxy-telefon ikke længere kan bruges med eksempelvis et asiasisk eller amerikansk SIM-kort, så man ikke længere kan købe billig lokal datatrafik på rejser i andre regioner.


Forsøger man aligevel, så bliver telefonen låst, og skal låses op via koder Samsung sælger.


 


Galaxy-ejere kan ikke slippe, hvis de vil have nyeste software


Hos XDA Developers forum er der rapporter fra brugerne der viser at dette er noget Samsung breder ud på mange Galaxy modeller som:  • Samsung Galaxy S3
  • Samsung Galaxy S4
  • Samsung Galaxy S4 mini
  • Samsung Galaxy Note III

Den nye strikse politik for brug af Galaxy-produkter i udlandet, og handel med brugte telefoner på tværs af Samsungs grænser, lader til følge med opdateringen til Android 4.4 (KitKat) og det får angiveligt bagudvirkende effekt.


Altså at eksisterende Galaxy-produkter også regions-låses når opdateringen lægges på.

Annonce