Forside Nyheder

Spilanmeldelse: Batman Arkham Origins

 


Batman er tilbage i et nyt spil til bl.a. Xbox 360, Pc og PS3. Vi har taget et kig på PS3 versionen.


Da Batman Arkham Asylum udkom i 2009, blev det en gigantisk succes. Fans jublede over at superhelten endelig havde fået et værdigt spil, der både formåede at overraske og bringe nye ideer til gamingverdenen. To år senere kom efterfølgeren Arkham City. Universet blev større, mens grundprincipperne forblev uændrede.


Nu er tiden så kommet til tredje spil i serien – Batman Arkham Origins.


Med Batman Origins er historien flyttet til nogle år før hændelserne i Batman Arkham Asylum. Det betyder at Batman er lidt mere uerfaren og fandenivoldsk end den cool Batman vi stiftede bekendtskab med i de andre spil.


  


Historien


Historien foregår juleaften, hvor skurken Black Mask leder et fangeudbrud fra Blackgate fængslet.


Batman blander sig naturligvis, hvorfor Black Mask udlover en dusør på 50.000 Dollars til den der kan bringe ham Batmans hoved på et fad. Hele 8 psykopatiske mordere, bl.a. Bane, Deathstroke, Deadshot og Lady Firefly tager imod tilbuddet med kyshånd og byder undervejs Batman hård modstand.


Batmans opgave bliver at sætte en stopper for Black Mask og hans snigmordere, samt finde frem til spillets altoverskyggende hovedskurk, Jokeren.


 


Deja-vu


Hvis du kunne lide de to første spil og gerne vil have mere af fuldstændig det samme, kan du roligt gå ud og investere i Arkham Origins


 Spillet følger helt samme formel som i sær Arkham City diskede op med. Eneste tilføjelser er, at der denne gang er en onlinedel (det er endnu ikke lykkedes at komme på), samt en lidt udvidet detectivemode, hvor Batman kan “se” hændelserne udfolde sig i takt med at han finder spor på gerningsstederne.


Grafisk ligner byen sig selv, den er større, men alligevel magen til. Jeg savner efterhånden noget liv i byen, der tilsyneladende er mennesketom og kun beboet af skurke som venter på vores gode gamle batsy.


Er du ubekendt med seriens kampsystem, så er det simpelt, men alligevel et af de bedste til dato. Batman kan bruge næverne, lave modangreb, lamme fjender samt bruge gadgets mod større grupper af modstandere. Det ser kort og godt fantastisk ud når man uddeler håndmadder og selvom det er fuldstændig som hidtil, måske en anelse sværere faktisk, ja så er det stadig en udsøgt fornøjelse af gennemprygle fjenderne. 


  


Origins byder på en bred vifte af teknisk bat-isenkram, tællene alt fra eksplosiv gel, til bataranger og gribeklo. De mange gadgets bruges jævnligt, brugen er intuitiv og det er i det hele taget rart at spille et spil, hvor man ikke har skydevåben til rådighed.


Oveni gadgets og bøllebank, som begge er fornøjelige ingredienser i et vellavet spil, sniger en trist følelse af kedsomhed sig alligevel ind. Følelsen af at have prøvet det hele før er ikke til at verfe af vejen.. Konceptet var fantastisk i Arkham Asylum, sjovt nok i Arkham City, men nu hvor formlen køres af for tredje gang, tilmed uden nævneværdige ændringer, ja så begynder det at blive småkedeligt. Og her ligger desværre Arkham Origins største problem…fortiden.


Det er ret beset ikke Arkham Origins skyld at forgængerne var så gode spil, men det lider alligevel under det,  for med mindre du er ny i serien, vil du helt sikkert kunne mærke at wow-faktoren er væk. Havde man så bare indført nye ting, ændret på konceptet, tilført byen liv i form af uskyldige mennesker på gaderne, muligheden for at spille både om natten og om dagen eller lignende, ja så havde jeg haft langt mere lyst til at spille det.


Isoleret set er Arkham Origins både flot og vellavet, men med tanke på fortiden, savnes en del nytænkning, hvis vi igen skal tryllebindes.


 


Karakter: 7/10


Arkham Origins er ude nu. Testet på PS3


Arkham Origins Trailer (Og nej, spillet er desværre ikke så flot som i traileren.)


 

Annonce