Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: FIFA 14


 


Tilfældighedernes spil


 Du træder på banen, tilskuerne ligner sig selv, sangene er de samme og kommentatorernes vendinger genkendelige. Genkendeligheden forsvinder dog lige så snart dommeren fløjter spillet i gang. Adskillige garvede Fifa-spillere må have ødelagt en controller eller to i frustration over de manglende scoringer og boldtab som Fifa 14 afstedkommer.


Fifa har aldrig været mere tilfældigt end det netop udgivne spil, og dette er lige hvad Electronic Arts har ønsket. Før i tiden kunne man lave identiske mål på samlebånd, men den tid er ovre. Spillet på banen er langsommere, fejlafleveringerne er blevet mangedoblet og forskellen på spillernes styrker er langt tydeligere, end hvad før har været tilfældet.


In game


 Sætter man sværhedsgraden helt op, må man forberede sig på adskillige 0-0 kampe. Det er blevet sværere at score, da modstandernes forsvarsspillere er blevet mere virkelighedstro i deres presspil. Det er ikke længere muligt at lave samme angreb gang på gang og forvente mål. Omvendt er modstanderne også begyndt at lave fejlafleveringer når de bliver presset. Dette giver et langt mere realistisk og underholdende gameplay, da man tvinges til at overveje hvornår man skal lægge det høje pres på modstanderen.


  


Spillernes fysik og teknik er langt mere afgørende end før i tiden. Man må i højere grad overveje hvilke typer man har brug for i de forskellige kæder. For eksempel er Arsenals midterforsvarer Mertesacker frygtelig langsom, og han har brug for en hurtig forsvarskollega. Omvendt er han giftig på låget, hvilket kan betyde mange point i det lange løb.


Netop hovedspillet har ændret sig meget med udgivelsen af Fifa 14. Det er blevet et stærkt våben at have en hovedstødsstærk angriber, da mange mål bliver scoret via indlæg og hjørnespark.


 


Dribling


Med den store styrkeforskel hos spillerne, er driblingerne i høj grad overladt til de hurtige og boldstærke spillere på banen. Det er blevet endnu sværere at vinde en-mod-en dueller, da man ikke på samme måde som i de foregående år kan benytte sig af det hurtige ryk (højre-analog-flip). Ofte må man ty til hurtige pasninger for at skabe de farlige situationer.


 


 


 


De største ændringer fra Fifa 13


– Sværere at score de ?nemme? mål


– Hovedstødsmål er det store angrebsvåben


– Spillet på banen er langsommere


 


Fejl og mangler


 – Ingen udvikling på stemningen omkring banen. Hvad med tifoer? Hvor er den hadske stemning på Galatasarays hjemmebane, Türk Telekom Arena? – Menuen i karrieredelen har adskillige faldpunkter. Den lagger når man kigger i truppens sammensætning. Derudover crasher spillet ofte når man vender tilbage til menuen efter en spillet kamp. Dette er bare ikke godt nok.


  


 


Konklusion


Underholdningen og intensiteten fra de forgangne år er stadig til stede. Med Fifa 14 får du et spil med adskillige muligheder såsom karrieredelen, online-sæsonspil og Fifa Ultimate Team. Desværre er karrieredelen ramt af problemer i menuen, og det har en negativ indvirkning på gamets flow og oplevelsen i det hele taget. Man må håbe at de får gjort noget ved det i en fart. For de dedikerede Fifa-spillere er den nyeste udgave et ?must have spil?, men for en spiller med en generel interesse for fodboldspil, kunne Pro Evolution Soccer 2014 også være en underholdende pendant til Fifa.


 


Karakter: 7/10


 


FIFA 14 er på gaden nu. Testet på PS3


 

Annonce