Forside Nyheder

EU: Ja til tændt elektronik fra gate til gate

 


EU følger i amerikanernes spor, og nu kommer der nye retningslinjer, for brug af elektronik-produkter på flyveturene.


I USA ændrede de forleden reglerne for tændt elektronik ombord på fly. Her kan flyselskaberne nu søge om tilladelse til, at deres passagerer kan have udvalgte elektronik-produkter tændt fra gate til gate, blot de er sat i fly-indstilling inden flyets døre lukkes.


Nu er det samme på vej til Europa. I slutningen af november vil EU’s sikkerhedsorgan for luftfart, European Aviation Safety Agency (EASA), udsende nye retningslinjer.


De nye regler vil gøre det muligt at benytte tablets, smartphones, e-læsere og musikafspillere, på hele flyveturen. Blot de er sat i flyindstilling (Flight Mode / Airplane Mode).


“Dette er et stort skridt, i processen med at udvide friheden til at benytte personlige elektroniske enheder om bord på fly, uden at gå på kompromis med sikkerheden”, fortæller Patrick Ky, administrerende direktør i EASA.


Ændringen omfatter dog ikke større og tungere ting, som laptops. De skal fortsat være pakket væk under start og landing. Det skyldes at de ikke vil have dem til at flyve rundt i kabinen, hvis der måtte komme kraftig turbulens el.lign.


De nye retningslinjer vil omfatte fly under europæiske luftfartselskaber.

Annonce