Forside Nyheder

Europas største mobilselskab kan komme på amerikanske hænder


USA’s største teleselskab, AT&T, står muligvis foran at overtage Vodafone, der er Europas største teleselskab.


Det er Bloomberg, der har opsnuset historien. Vodafone har tidligere været medejer af det amerikanske teleselskab Verizon, men har for nylig købt sig ud af firmaet. Det har åbnet op for at Vodafone nu kan overtages af Verizons største konkurrent, AT&T.


Vodafone opererer i mange europæiske lande, men Danmark er ikke et af dem. Når det alligevel kan få betydning for danske gadgetfans, hvis Vodafone bliver overtaget af AT&T, er det fordi, det kan åbne op for, hvilke devices vi får at se i Danmark og hvornår.


Amerikanske mobilproducenter som Apple og Google/Motorola laver ofte specialaftaler med AT&T, og hvis disse aftaler begynder at række over Atlanten, kan flere lanceringer begynde at ske samtidigt i Europa og USA. Og det vil gøre det nemmere at bestille en smartphone hjem fra f.eks. Storbritannien, som endnu ikke er lanceret i Danmark.


Et eksempel kunne være Google/Motorolas meget konfigurérbare Moto X, der ikke er kommet til Europa endnu.


Det kan også presse mobilproducenter over hele verden til at lave smartphones, der ikke er begrænset til frekvenser i et bestemt område, for eksempel på LTE-fronten.

Annonce