Forside Nyheder

Fona solgte brugt som nyt igen igen


 


En Fona-kunde fik adgang til en anden Fona-kundes Facebook, da han købte en “ny” computer.


Forbrugerrådet har tidligeret været efter Fona, fordi kæden i gentagne tilfælde har solgt brugte varer som nye. En praksis der ser ud til at fortsætte.


Seneste eksempel er en kunde der købte en “ny” computer, for derefter at have adgang til en anden kundes private Facebook-konto. Det skriver ComputerWorld.


Brian Kjær Capkan var første kunde der købte computeren. Han løb dog ind i problemer med den, programmerne lukkede ned af sig selv. Internet Explorer, Spotify, og senere andre. Geninstallation af selve programmerne hjalp ikke, så Fona fik den ind til reparation på reklamationsretten.


Første overraskelse kom da Fona forlangte penge for reparationen, da det jo var software og ikke hardware. Til sidst indvilligede de dog i at lade en medarbejder kigge på den uden beregning. Forsøget slog dog fejl, programmerne lukkede stadig ned periodisk, efter at Brian havde fået computeren tilbage.


Det lykkedes herefter Fona-kunden at få ophævet handlen, og få sine penge retur.


 


Henvendelse på Facebook


Et par måneder senere modtager han pludselig en besked på Facebook.


“Den var fra en fyr, som lige ville høre, om jeg var den tidligere ejer af hans computer? Han havde købt den hos Fona, og da han første gang åbnede Explorer, kom han direkte ind på min Facebook-konto, som jeg åbenbart ikke havde logget ud af”, forklarer Brian Capkan til ComputerWorld, og fortsætter:


“Jeg er rystet over, at Fona på den måde videresælger computere, som er returvarer, uden – som et minimum – at formatere dem. Ikke engang det er nok, synes jeg. Slettede data kan genskabes fra en harddisk, og derfor burde det slet ikke ske, at en brugt harddisk videresælges”.


 


Fona: Vi udtaler os ikke om kundeforhold 


Da ComputerWorld henvender sig til Fona fik de forklaringen:


“Vi har i Fona faste procedurer for returvarer – netop for at undgå situationer som beskrevet”, forklarer kommerciel direktør i Fgroup til ComputerWorld, og fortsætter: “Vi udtaler os af princip ikke om kundeforhold”.


ComputerWorld har været i kontakt med kunde nr. 2, ham der købte computeren i 2. omgang, og han bekræfter historien.


 


Se også


Fona sælger brugte varer som nye


Fona tablet med porno endte hos 7-årig

Annonce