Forside Nyheder

LG på knæ, stopper spionage af kunder
Nu skal privat-indstillingerne virke på LG Smart TV. 


LG indrømmer nu, at flere af deres TV scanner USB-drev og ignorerer privat-indstillingerne. En opdatering er på vej.


Efter at en engelsk ejer af et LG Smart TV forleden opdagede, at hans LG TV sladrede om hans tv-vaner, filer på USB-diske mv. så har LG været genstand for en del artikler i tech-medier på nettet, også her på recordere.dk.


For selvom den engelske ejer havde indstillet hans LG TV, til ikke at sende data om hvad han så, så ignorede TV’et hans ønske og sendte oplysninger af privat karakter videre til LGs servere aligevel. Deriblandt filnavnene på tilsluttede USB-drev.


 


LG: Vores TV har en fejl


Nu lægger LG sig fladt ned, og indrømmer at den er gal med flere af deres Smart TV.


Deres TV ignorerer simpelthen et eventuelt ønske fra kunderne, om at holde TV-seeningen privat. Det skriver The Verge.


At TV’et sender filnavne fra USB-drev forklarer LG som:


“Selvom filnavnene ikke lagres, så var udsendelsen af disse en del af en ny funktion vi klargør, til at søge på nettet efter oplysninger om de programmer der ses. Dette for at levere en bedre oplevelse for kunderne”, fortæller LG, og fortsætter:


“Denne funktion blev dog aldrig fuldt implementeret og de personlige data er ikke blevet anvendt”.


Oplysningerne om hvad kunderne på LG Smart TV ser benyttes ifølge LG til at komme med anbefalinger til andre LG-brugere.


LG fortæller at “de beklager eventuelle bekymringer som disse rapporter må have forårsaget, og at de fortsat vil stræbe efter at opfylde forventningerne, fra såvel kunder som offentligheden”.


Samtidig lover de at der er en opdatering på vej, til de berørte Smart TV, som fjerner filscanningen af USB-drev og aktiverer privat-indstillingerne.


 


LG Smart Ad


I den officielle undskyldning undlader LG dog behændigt at nævne LG Smart Ad, som er reklame-delen af deres elektronik- og hvidevare-produkter.


En tjeneste der netop sælger sig selv, på at vide alt om brugerne af LG produkter. Hvem de er, hvad de ser, hvad de laver osv.


Siden nyheden her eskalerede har hjemmesiden for LG Smart Ad dog været lukket ned. Men Recordere.dk er i besiddelse af en del af det oprindelige PR-matriale fra LG Smart Ad. Den del hvor LG markedsfører reklame-adgangen til TV, Blu-ray, intelligente køleskabe og andre smart-produkter.


 


Læs også: LG TV overvåger også husets netværk

Annonce