Forside Indhold og distribution Film

Netflix opdaterer hastighedstjek
Netflix Speed Index, for Danmark i oktober 


Oversigten, over hvilke internet-udbydere der i gennemsnit leverer den bedste Netflix-kvalitet, er blevet bedre.


Der streames nu mere end 1 mia. timer på Netflix om måneden, i hele verden. Men det forbrug er ikke jævnt fordelt henover døgnet.


Også Netflix har en “prime time”, dvs. de timer på aftenen hvor flest har sat sig tilrette, for at streame en film eller et nyt afsnit af en tv-serie.


De tidligere hastighedstjek fra Netflix viste blot et gennemsnit for hele døgnet; Men nu et de gået over til kun at vise internet-udbydernes gennemsnitlige streaminghasdtighed på Netflix, for de timer hvor forbruget peaker.


Da samme tidsrum også er der hvor der typisk er den største regionale belastning på internettet, så giver det et mere retvisende billede af hvilke udbydere der så at sige “leverer varen”.


Oversigten tager dog stadig ikke højde for at nogle internetudbydere har flere kunder med lavere internet-hastigheder end andre. Her har fiberselskaberne en fordel, i forhold til internetudbydere med xDSL-kunder via kobberkabler.


Men det er noget internet-udbyderne bør have fokus på. I USA, hvor udbredelsen af streamingtjenester er længere fremme, viser de seneste tal at netop YouTube og Netflix tilsammen udgør mere end 50% af forbruget på internettet.


Flere internetudbydere herhjemme har også valgt at forbedre streaming-kvaliteten, ved at indsætte egne Netflix-servere i deres net, og det kan betyde fremgang i disse peak-timer.


Det oplevede Stofa i august, hvor de strøg til tops på Netflix hastighedstjek, fra en placering i dårligste tredjedel, efter at de indsatte lokale servere til hhv. YouTube og Netflix i deres net.

Annonce