Forside Indhold og distribution Musik

Nu får musikerne penge fra YouTube


 


Koda og YouTube har indgået en aftale. Fremover vil danske sangskrivere og komponister modtage betaling, når deres sange afspilles på YouTube.


Koda er efter længere tids forhandling kommet i hus med en aftale med YouTube.


Aftalen giver musikerne mulighed for at tjene penge på den musik, de gør tilgængelig på Youtube i Danmark, og dermed er det nu langt størstedelen af al musikbrug på nettet, der skaber indtægter til kunstnerne nu.


?Aftalen med YouTube er en milepæl. Vi har nu sikret vores medlemmer en betaling, når deres musik bliver brugt på den meget populære tjeneste. For os er det også afgørende, at langt størstedelen af al musikbrug på nettet nu skaber indtægter til kunstnerne?, fortæller Anders Lassen, administrerende direktør i Koda.


Hos Google Danmark supplerer direktør Peter Friis:


?Vi er utroligt glade for at have indgået en aftale med Koda og dermed de mange kunstnere, som Koda repræsenterer. Aftalen vil give bedre vilkår for produktion af dansk indhold og vil betyde, at artister, komponister og sangskrivere kan tjene penge på deres musik på YouTube?, lyder det fra Peter Friis og han fortsætter:


?Dertil er det også en stor gevinst for alle brugere af YouTube, for hvem det at lytte til musik og opdage nye kunstnere på YouTube, er en vigtig del af deres onlineoplevelse?.


Aftalen er trådt i kraft med virkning fra 1. november 2013, og indtægterne er reklamefinansierede. Dvs. de kommer fra de annoncer der vises sammen med videoerne.

Annonce