Forside Indhold og distribution Film

Nu tester Netflix på 4K
Netflix tester nu forskelligt 4K-indhold online 


Netflix ventes klar med 4K indhold fra næste år, og nu er de begyndt at teste Ultra HD online.


Da Netflix-boss Reed Hastings gav et interview med danske Future TV tilbage i september, der løftede han sløret for at Netflix kommer med 4K-indhold til næste år.


Han gav dog ingen dato, blot at det ville være engang i 2014 at vi kan begynde at streame indhold i 4K Ultra HD opløsning.


Nu tyder det på at det ikke bare var PR-gas. Netflix gør klar til 4K-streaming nu.


De første test-streams er nu online. Netflix har lagt 6 videoer online i forskellig kvalitet, sikkert for at teste hvad der virker. Videoerne kan dog p.t. kun tilgås fra USA, men har du mulighed for det kan de ses her.


 


 

Reed Hastings, Netflix CEO 


Netflix: 4K er fremtiden


Netflix ser 4K som fremtidens opløsning, omend det vil tage år at nå dertil. De forventer ikke at hele familien skifter til et dyrt Ultra HD TV lige nu, men at markedet langsomt rykker mere og mere mod 4K.


Reed Hastings vurderer at behovet for 4K streaming vil komme fra laptops og tablets først, der som led i den naturlige udvikling vil nå 4K-opløsning først (i en større skala). Når det sker, vil vi også efterspørge indhold i den opløsning, og det vil Netflix gerne hjælpe med.


Lige nu og her er 4K TV dyrere end Full HD TV, men sådan vil det ikke blive ved med at være. På et tidspunkt, længere ude i fremtiden, vil de fleste displays være 4K uden merpris, vurderer han.


Reed tror til gengæld ikke at 4K vil dø, som det mere eller mindre er sket for 3D til hjemmebrug. Dette fordi 4K er så meget flottere end almindelig HD, at vi forbrugere vil efterspørge det efterhånden som vi oplever forskellen. 


Så er det vist bare at vente, på at de bliver færdige med at teste og begynder at lægge “ægte” indhold ud i 4K.

Annonce