Forside Nyheder

Nu vil DR lyde bedre på TV

Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Danmarks Radio modtager mange klager over lyden på TV, og nu skal der gøres noget ved det.

“Det er svært at høre, hvad der bliver sagt”, “Underlægningsmusikken er for bombastisk” og “Der bliver talt for utydeligt”, har det gennem de seneste år lydt i en stribe henvendelser, der er blevet sendt og mailet til DR.

I de kommende år vil DR derfor have et ekstra øre på, hvordan programmerne lyder i et særligt lydprojekt, som netop er gået i gang. Målet er kort fortalt at skabe en bedre tv-lyd, og forhåbentlig også at seerne oplever forbedringer.

“De seneste år har der været meget fokus på billedsiden, og måske knap så meget på lyden. Vi har prøvet at overvinde forhindringerne ved at arbejde med lyden på specifikke programmer med mange klager, og ved at tilbyde undertekster på flere og flere programmer”, forklarer DRs tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk, og fortsætter:

“Nu går vi ind og ser på, om vi kan forbedre grundproduktet generelt. Vi vil gerne gøre tv-programmerne mere tilgængelige, og vi vil prøve at gøre det hele rigtigt første gang”.

Én af opgaverne bliver at opstille nogle normer for god tv-lyd ? lige fra den bliver optaget, over redigeringen og efterbehandlingen til den rammer seerne. For kvaliteten er dalet de senere år.

“Der er jo ikke tale om onde viljer. Men vi er i en billedkultur, hvor lyden i nogen grad blevet et offer. Det skal vi have ændret på igen – ikke ved at ansætte 100 nye lydfolk, men ved at gøre det bedre, dér hvor vi står. Vi skal have genrejst vores lydkultur på tv, og vi skal erkende, at tv ikke kun er et billedmedium”, fortæller Lars Trudsø fra DR Medier, der skal lede projekt bedre TV-lyd.

Der er sat to år af til “Lydprojektet”.

 

Annonce