Forside Nyheder

PS4 og Xbox One sælges med underskud

 


 


Hvis Sony og Microsoft alene skulle leve af salget af nye konsoller så ser det skidt ud.


En analyse af komponentpriserne brugt, til hhv. Xbox One og PS4, afslører at forretningsmodellen også denne gang må være at sælge hardwaren så billigt som muligt, og så tjene pengene bagefter. Det skriver The Register.


Analysefirmaet IHS anslår at salgsprisen på Xbox One ligger ca. 154 kroner over den rå produktionspris. Men når så alle de øvrige udgifter medregnes, som udviklingsomkostninger, transport, forhandleravance, markedsføring m.fl. så betyder det at Microsoft taber på hver solgt konsol.


For Sony PlayStation 4 ser det ikke bedre ud. PS4 sælges for knap 100 kroner over den rå produktionspris, hvilket også her betyder et underskud for hver solgt konsol, når alle omkostninger medregnes.


Hvad lever de så af? Det er ting som licens på spil og indhold, og abonnementer som PlayStation Plus og Xbox Gold.


Med tiden vil komponentpriserne også falde, og det kan de så vælge enten at konvertere til overskud på hardware-salget eller sende prisfaldet videre ud i butikkerne, så produkterne bliver billigere.


Den dyreste enkeltdel i Xbox One er iøvrigt systemchippen fra AMD. Den koster godt 600 kroner, mens et Kinect-kamera koster ca. 415 kroner. Den anvendte system-ram koster 330 kroner og harddisken 204 kroner.

Annonce