Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Call of Duty: Ghosts 


Infinity Wards nyeste episode i Call of Duty-serien er en festbombe af et spil, med en god blanding af underholdning, action, cliffhangers, dyster stemning og ikke mindst en stor og fantastisk multiplayer oplevelse.


 Historien kort fortalt:En hyggelig aftenstund et sted i USA, sidder brødrene Hesh og Logan med deres fader Elias, en pensioneret soldat fra den amerikanske hær. Her nyder de udsigten udover naturen, imens Elias fortæller om myten vedr. en gruppe af amerikanske Tier 1 soldater, som nu går under navnet Ghosts.Den hyggelige aften bliver brat afbrudt, da der pludselig ud af den smukke aftenhimlen vælter missiler ned fra rummet. Efterhånden som missilerne rammer jorden bliver landskabet fuldstændig ommøbleret, som efter et ekstremt kraftigt jordskælv.Angrebet kommer fra den nye supermagt The Federation, som er en samling af tidligere sydamerikanske stater, som har erobret syd- og mellemamerika og nu vil gøre regnskabet op med storebror USA.For at påbegynde angrebet har The Federation angrebet USA´s nyeste og meget kraftige våben, nemlig Orbital Defense Initiative kaldet O.D.I.N, som er en satelit udstyret med kraftige atomvåben. Denne er selvfølgelig placeret i rummet og i forbindelse med angrebet på denne, når The Federation at affyre O.D.I.N´s missiler imod det amerikanske fastland, inden våbenet bliver ødelagt.Et hurtigt hop ti år længere frem og der kæmpes fortsat på amerikansk grund. Hesh og Logan er nu soldater og kæmper en hård kamp for at stoppe The Federation.Hesh er den primære historiefortæller, imens man primært styrer Logan igennem spillet. Undervejs kommer de selvfølgelig i kontakt med de såkaldte Ghosts og så ruller historien med diverse farefulde og intense spec. ops missioner.Alt i alt en fin lille historie, som binder spillet fint sammen. Den er velfortalt og underholdende. Kunne dog godt savne, at man fx gjorde Logan lidt mere levende fx. ved at give ham nogle replikker etc.. Han kommer hurtigt til at fremstå som en stum og usynlig soldat, som man ikke rigtig kommer ind under huden på.


 

 


Skuffende grafikMå indrømme, at jeg blev lidt skuffet over grafikken især i singleplayerdelen. Flere steder hakkede spillet, der var klare pixels i skyggerne og landskaber og personer var nogle gange decideret uklare og uskarpe pga. fejl i grafikken. Dette er skuffende især, når man sammenligner med fx. Battlefield 4. Cutscenerne og mellemsekvenserne i singleplayerdelen er dog stadig flotte og dystre, hvilket klæder spillet rigtig godt.


I spillets multiplayerdel er grafikken dog pænere. Det virker som om, at man har lagt lidt mere vægt på onlinedelen, end på selve historiedelen.


Denne anmeldelse er dog baseret på PS3 versionen og har ladet mig fortælle, at på fx PS4 er grafikken knivskarp og meget flot.Spilmekanikerne er der intet at komme efter. CoD har en præcis styring, som vi kender og både løb over skråninger og under forhindringer føles helt naturligt. Betjeningen af diverse våben og gadgets fungerer upåklageligt. Man kommer selvfølgelig også i kontakt med en hel del fede og spetakulære våben.


Er personlig helt pjattet med fx den remote sniper, som man kan aktivere på afstand og som virkelig leverer nogle dødelige kugler. I starten af spillet følges man også med sin trofaste hund Riley, som man kan styre via. et Sync-Cam. Dermed kan man snige sig ind på fjenderne bagfra og få Riley til angribe ved at bide og derefter rive struben ud af fjenden. Dejlig brutalt.


 Kongen af mulitplayerCall of Duty´s onlinedel har altid været baseret på mindre baner og små hold til sammenligning med fx Battelfield. Dette er også tilfældet i Ghosts og det er der kommet nogle rigtig fede multiplayer muligheder ud af.Udover den mere klassiske online-oplevelse, så giver CoD: Ghosts dig fx. også muligheden for at spille med venner i et klassisk LAN-party, sammensætte din egen Squad af soldater og kæmpe mod andre eller bekæmpe Aliens i det nye Extinction.Generelt fungere onlinedelen rigtig godt de mange timer jeg har testet det. Der er mange online og matchmaking systemet fungere godt, så ventetiden bliver minimal. Det er forholdsvis hurtigt og overskueligt at designe dine soldater.De klassiske standard online soldaterroller såsom Assault, CQB, Covert Ops, Hv. Gunner og Marksman er tilstede, men udover dette er der rigt mulighed for tilpasse din soldat, så den passer til din måde at spille på. Efterhånden som du stiger i graderne, så bliver der også åbnet op for flere våben og perks etc. Ganske klassisk, men hvorfor ændre noget, som fungere godt.  


Ligesom med Battlefield, så har CoD også de klassiske spiltyper såsom bl.a. Team Deathmatch, Domination og Search and Destroy. Disse fungerer alle fint og der er egentlig ikke så meget nyt at berette om. Personligt finder jeg, at spil som Search and Destroy er væsentlig mere interessante end fx. Deatchmatch, da man fx ikke kan respawne i Destroy. Det gør at man i sin jagt på sejren ikke bare tonser frem, men virkelig skal kigge sig over skulderen og være meget mere påpasselig.Hvis man er til lidt mere anderledes spiltyper, så kan Cranked og Infected klart anbefales. I Cranked giver dit første kill dig 30 sekunder, hvor du er både løber hurtigere, får ekstra evner og sigter hurtigere. Den lille hage til dette er dog, at hvis du ikke får dræbt en ny inden for de 30 sekunder, så dør du selv. Det giver spillet et sjovt og meget stressende moment, hvor man desperat leder efter nogle at slå ihjel inden tiden løber ud.I Infected bliver en af deltagerne vilkårligt infected og hans opgave er nu at slå de andre ihjel. Når du dør bliver du selv infected og “skifter” dermed hold og skal finde de resterende survivors. Det kommer der nogle rigtig fede sekvenser ud af, hvor ham der før var din ven pludselig bliver din fjende.I Team Tactical spiller man 4 vs 4 og spiltypen skifter hele tiden, så man skal løbende tilpasse sin spillestil. Dette giver en nogle gange tiltrængt variation og lader dig afprøve de forskellige spiltyper i en lidt mindre skala.Der er selvfølgelig en ny række af godt designede baner, som giver dig lidt af hvert for pengene og bringer dig ind i forskellige krigshærgede miljøer.


 
 


 


SplitScreen styrer stadigvækRigtig mange udviklere gik for år tilbage væk fra muligheden for, at spille på splitscreen med ens venner. Dette er dog stadigvæk muligt i CoD og Infinity Ward skal have stor ros for at bibeholde dette.I spiltypen Squads kan man selv designe og sammensætte sin egen Squad af enten op til 10 venner eller spille solo med AI som medspiller. Herefter kæmper man så imod andre Squads i enten Team Deatchmatch eller Wargame, hvor man spiller mod computeren i missionsbaseret scenarioer.  Til sidst kan man spille Safeguard, hvor man skal holde stand imod stadig flere og hårdere bølger af angribere, svarende til Moderns Warfares Survival Mode.


I Extinction spiller man i hold af op til 4 mand skal bekæmpe en invasion af aliens. Tidligere skød man nazi-zombier på stribe, men disse er nu er stattet af forskellige typer af Aliens. Undervejs tjener man penge og kan købe nye våben, samt opgradere dine evner, så man fx. kan tilkøbe et automatisk kanontårn, som kan hjælpe undervejs, eller smide noget nyt ammunition til dig selv og dinne holdkammerater. Jeg finder det rigtig sjovt, selvom det kræver en del samarbejde fra holdet for at komme rigtig langt inden man bliver løbet over enden af diverse aliens.

 Konklusion:Call of Duty Ghosts er et fortræffeligt spil, som helt bestemt er en værdig udfordrer til Battlefield 4.


En fin singleplayer historie, som er velfortalt og aktionpræget og hvor man føler sig godt underholdt.


En “sædvanlig” fantastisk multiplayerdel, som giver dig den klassiske onlineoplevelse, men med tilpas mange nye twists og tiltag, såsom Infected, Squads og Extinction. Det er klart spillets multiplayerdel, som trækker karakteren op.


Jeg finder mig stadig utrolig veltilpas i Call of Dutys online univers og der findes ikke andre multiplayeroplevelse, som giver den samme variation og muligheder som i CoD Ghosts.


 


Karakter: 9/10


 

Annonce