Forside Indhold og distribution Film

Star Wars VII-premieredato fastsat


 


Star Wars Episode VII kommer i biograferne 18. december 2015.


I hvert fald er det datoen for verdenspremieren på filmen, der er blevet bekræftet på den officielle Star Wars-hjemmeside, http://www.starwars.com/.


Dermed bliver en på det tidspunkt 38 år gammel tradition brudt i Star Wars-universet. Alle de andre Star Wars-film, både i den gamle og den nye trilogi, har haft premiere i maj måned. Det var i sin tid med til at opfinde begrebet ?The Summer Blockbuster?, der siden har gjort, at de to største filmsæsoner er i forsommeren og op til jul.


Der gættes i forskellige fora og blandt Star Wars-fans på, at det blandt andet er de nye ejere af Star Wars-fænomenet, The Walt Disney company, som har insisteret på, at filmen skulle få premiere til jul, fordi der kan tjenes flere penge på den måde.


Hvad der dog nok er mere sandsynligt, er at det simpelthen er et spørgsmål om tid. Filmen er allerede blevet planlagt til 2015, så hvis man skal udnytte tiden optimalt, så tager man naturligvis så meget af 2015 med, som man kan. Især når instruktøren hedder J.J. Abrams, som har fyret sin oprindelige manuskriptforfatter og i stedet skriver filmen selv sammen med Lawrence Kasdan, der også var med til at skrive The Empire Strikes Back og Return of the Jedi.


Forhåbentlig er de snart færdige, for indspilningerne begynder angiveligt til foråret.

Annonce