Forside Nyheder

Apple straffet for pris-diktat på iPhones
Foto: recordere.dk 


Konkurrencestyrelsen i Taiwan har givet Apple en bøde, for diktat af iPhone-priser overfor teleselskaberne.


Konnkurrencemyndighederne i Taiwan har fundet Apple skyldig i aftalte priser med teleselskaberne. Det skriver avisen The Wall Street Journal.


Apple skal have dikteret hvilke priser som teleselskaberne måtte tage for iPhone-produkterne, og det er en overtrædelse af konkurrencelovgivningen i Taiwan.


Konkurrencemyndighederne har fundet det bevist at teleselskaberne skulle indsende deres prislister til godkendelse hos Apple, før produkterne kom på markedet. Men det er ikke lovligt at diktere priser på den måde. Taiwan er et frit marked, og det er frit for selskaberne hvad de vil sælge varene til.


Bøden er sat til 20 mio. Taiwan-dollars, svarende til 3,65 mio. kroner, og Apple er samtidig beordret til øjeblikkelig at stoppe praksis med at diktere priser. Apple kan appellere afgørelsen, men de er blevet advaret om at de står til en bøde på 50 mio. Taiwan-dollars (ca. 9,1 mio. kroner) hvis de ikke efterlever afgørelsen.


Apple har ikke kommenteret på afgørelsen.

Annonce:
Forrige artikelGlædelig jul fra recordere.dk
Næste artikelSonys julegave: Gratis pinball til PS4
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.