Forside Nyheder

Apple vil lade dig tagge billeder med stemmen


Folk, der bruger sociale medier, bruger som regel ret lang tid på tagging.


Når man kommer hjem fra byen, stranden, teatret, restauranten, fodboldkampen eller en anden social event skal man lige uploade billeder til Facebook og tagge dem, som ellers er på billedet ud over én selv. Hvis mand da ikke har brugt tid på at gøre det, mens man befandt sig ovenstående steder.


Denne proces kan nu blive meget nemmere, hvis det står til Apple. Med helt almindelige stemme-kommandoer vil firmaet gøre det muligt for dig at lade iOS tagge dine billeder. Det betyder, at du kan sige til f.eks. din iPhone at ?det her er mig og hustruen i bilen på vej ned til moster?, hvorefter billedet bliver tagget med dig, hustruen og måske endda moster, hvis du tillader det.


Funktionen vil også kunne auto-tagge alle billeder, hvor den genkender noget. Den kan tilmed kigge i din kalender og se, om du har aftalt med nogle bestemte mennesker at gøre et eller andet og auto-tagge disse i billeder fra den aftalte begivenhed.


Foreløbig er funktionen dog på patent-stadiet, så det er ikke sikkert, at du bare kan bede Siri tagge alle dine fotos lige med det samme. Du kan se patentansøgningen HER.

Annonce