Forside Nyheder

Black Friday: Apple 4-1 Android


 


Apple-brugerne havde spenderbukserne på i moderlandet for Black Friday, mens Android-brugerne holdt sig tilbage.


Selvom der er flest Android-enheder i verden, så er det ikke dem der benyttes mest når der skal shoppes. Det viser de seneste tal fra USA, registreret i forbindelse med udsalget “Black Friday” i fredags, fortæller Business Insider.


IBM analyserede millioner af transaktioner, fra omkring 800 butikker i USA, på denne særlige handelsdag hvor amerikanerne i den grad går shop-amok.


De nåede frem til den konklusion, at en bruger af Apple iOS i gennemsnit handlede for omregnet godt 700 kroner per køb, mens en bruger af Android i gennemsnit købte for 575 kroner omregnet per handel.


Så et lille plus i Apple-kundernes favør, men der blev foretaget væsentlig flere handler fra Apple-enheder den dag, i forhold til Android.


 


Apple 4 – 1 Android


Adobe har et værktøj der har analyseret 400 millioner besøg på mere end 2000 butikker på hhv. Thanksgiving Day (torsdag) og Black Friday (fredag) i den forløbne uge.


Det registrerede online-handler i udsalget for knap 3 mia. kroner fra Apple-enheder, mens Android-enheder handlede for godt 800 mio. kroner.


Dette er en bemærkelsesmæssig forskel, taget i betragtning at der er mange flere Android-enheder på markedet. Om det så skyldes at Android-brugerne hellere sidder med deres PC end deres Android-enhed, eller om de bare generelt ikke shopper så meget, melder historien ikke noget om.


Men næste gang at nogen påstår at Android har verdensherredømmet, så vis ham/hende disse tal der viser mere om den reelle “brugs-fordeling” end antal shipments fra en fabrik.


Med til historien hører dog at Apple iOS er meget populær i USA, ligesom det iøvrigt også er her i Danmark. I USA er der registreret ca. 52% Android-enheder mod ca. 42% Apple-enheder.

Annonce