Forside Nyheder

Computervira er nu blevet luftbårne

 Pas på, hvis du sidder med din laptop 20 meter fra en anden persons laptop. Din maskine kan blive smittet.


Fraunhofer-instituttet ? dem med mp3-codec?et ? har vist, hvordan malware af forskellig art kan overføres via lyd og dermed transmitteres gennem luften. Det sker simpelthen via højttaleren fra den ene laptop og mikrofonen på den anden laptop. Med lidt ?held? kan en virus holde sig til frekvenser uden for menneskelig hørevidde og så opdager man ikke datatransmissionen.


Dette forskningsresultat er kommet frem som et led i en større bølge indenfor netværksforskningen, hvor man er i færd med at bruge lyd som bærer af data, primært til brug under vand. Lagring af data som lyd har man brugt siden 70?erne, men lige nu gælder det altså om at få vand til at bære lyd, og det med data i netværkssammenhænge.


Der er dog ingen grund til at panikke og dække mikrofonen på din bærbare til, når du sidder i toget. Selvom den teoretiske mulighed er til stede, tager det stadig ret lang tid at overføre malware. Metoden tillader nemlig kun overførselshastigheder på 20 bits i sekundet indtil videre.

Annonce