Forside Nyheder

Nye iPhones dumper antenne-test

 


Nye Apple iPhone 5s og 5c dumper, sammen med nye Nokia Lumia, i en ny dansk test af mobilantenner. Dette på GSM-dækningen i Danmark.


Antennekvalitet i smartphones er ikke som i de gode gamle “dumme” mobiltelefoner. Det ved det fleste nok. Men at Apple iPhone og den nye Nokia Lumia 925 ligefrem dumper, de havde de færreste nok troet.


Men det viser den nye store danske test af antenner, som Erhvervsstyrelsen har fået lavet hos den kendte professor i antenne-design, Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet.


Målingerne viser store forskelle imellem top og bund. En forskel på mere end 10 gange i størrelsen af det radiosignal, der kræves for forbindelse med den dårligste i forhold til den bedste telefon.


“Antennen i mobiltelefonen har stor betydning for, hvordan mobildækningen opleves – især de steder i landet hvor signalet i forvejen er svagt. Bor man et sted med dårlig dækning, vil det være en god idé at vælge en mobiltelefon med gode modtageegenskaber”, forklarer Vicedirektør Finn Petersen fra Erhvervsstyrelsen.


 


GSM bedst til tale


Mobilkortlægning i Danmark har vist at de gamle 2G mobilnet (GSM900) giver den bedste dækning til tale. Det er derfor særligt vigtigt, at en mobiltelefons modtageegenskaber er gode til 2G (Edge), hvis man vil bruge sin telefon flest mulige steder. Dvs. også inde i bygninger, i tog, bil osv.


I toppen med bedste antenner finder vi Doro Easy 605, Sony Xperia Z og Sony Xperia Go.


I bunden af listen, nede på det allerlaveste niveau der karakteriseres som ringe, finder vi iPhone 5c, iPhone 5s og Nokia Lumia 925.


Faktisk var Nokia Lumia 925 så ringe, at test-holdet rekvirerede et eksemplar mere, fordi de troede at første test-eksemplar var defekt.


Se testresultatet her


Hele rapporten kan læses her


 


Kilde: Erhvervsstyrelsen

Annonce