Forside Baggrund

Samsung beskyldes for dårlig TV-elektronik
Foto: recordere.dk 


Moderne TV skrottes unødigt, og Samsung får i DR Kontant skyld for, at være særligt slem til at benytte mindre holdbare komponenter i deres TV.


“Er fladskærmen gået i stykker? Så kan det nok ikke betale sig at reparere, lad os skrotte det og købe nyt”.


Dette scenarie udspiller sig dagligt i mange danske hjem, og skal vi tro TV-programmet DR Kontant så står der Samsung på mange af de TV der går i stykker efter få års brug.


Et problem der er kendt i TV-branchen, lyder det fra forbrugervagthunden DR Kontant. De har ringet rundt til tv-reparatører landet over, og fået bekræftet at det er udbredt.


Især Samsung er kendt, eller måske nærmere berygtet, for at benytte dårlige elektronik-komponenter i deres TV-apparater. Det er især de såkaldte kondensatorer i strømforsyningerne der ofte giver fejl, som at TV-apparater og computerskærme ikke kan tænde.


 


Går Samsung TV går i stykker når garantien udløber?


Ifølge DR Kontakt sker det typisk lige efter at garantien er udløbet, og det har sat gang i spekulationerne om Samsung bevidst tænker i at lave TV der ikke holder i så mange år, så de kan sælge flere nye.


“Fabrikanten vil jo nok nødig sætte overdimensionerede komponenter i, så der finder man jo så en eller anden mellemvej, lad os nu sige, nu sætter vi noget i, som måske kan holde en vis tid, en passende levealder på et fjernsyn ikke, og det er måske ikke altid, at det står i relation til, hvad folk måske forventer af sådan et apparat ikke? Altså, der har det knebet lidt med Samsung”, lyder det fra en TV-reparatør i Frederiksværk overfor DR Kontant.


At Samsung ligefrem bevidst skulle have indlagt en svaghed i deres skærme, således at levetiden forkortes, har DR Kontant dog ingen dokumentation for.


 


Samsung afviser at stille op, så mistanken består.


Samme mistanke var for nylig fremme også i et fransk forbrugerprogram, og hele sagen vækker undren hos Forbrugerrådet Tænk.


“Jamen, jeg synes da, det er rystende at høre om fjernsyn, der kun kan holde i 2, 3, 4 år, og det er jo svært ikke at få en eller anden mistanke om, at der er andet på spil end uheld. Og det giver jo stof til eftertanke”, lyder det fra Vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsø, til DR Kontant.


I TV-programmet fremhæves hvordan Samsung vælger at benytte uegnede komponenter i flere deres TV. Komponenter der er bygget til at klare en lavere spænding (volt) end det elektronikken kræver, og dermed – helt naturligt – går i stykker hurtigere end forventet (af Samsung-kunderne).


Samsung har ikke ønsket at medvirke i programmet på DR TV, men afviser overfor TV-programmet at der er problemer med deres TV.


Se eller gense DR Kontant.


 


Se også: DR skylder dokumentation for anklager

Annonce