Forside Nyheder

Torturkammeret hos B&O


B&O sender deres produkter i et “torturkammer for elektronik”


 


Hvor Samsung er under anklage for bevidst at lave produkter der ikke holder, så går Bang & Olufsen den modsatte vej.


I denne uges forbrugermagasin på Danmarks Radio, programmet DR Kontant, der er verdens største producent af TV-apparater, Samsung, kommet under beskydning for bevidst at lave produkter der ikke holder længe nok


Se: Samsung beskyldes for dårlig TV-elektronik


Hvorvidt det er en bevidst handling, eller om produkterne fra Sydkorea blot ikke er bedre, får vi ingen konklusion på i TV-programmet. Samsung afviser at der er et generelt problem, men ønskede ikke at medvirke i DR Kontant for at forklare sig.


Om det er en modreaktion vides ikke. Men Bang & Olufsen har i dag “genudsendt” en video om deres “torturkammer for elektronik”, en video der viser hvordan danske B&O målrettet arbejder på at lave elektronik der holder i mange år.


Videoen viser det nu udgåede Beovision 10, på sin vej igennem torturkammeret. Men B&O fortæller at test-metoderne stadig er i anvendelse, også til de nyere produkter.


Hvad kan vi så bruge det til? Ikke så meget, udover at konstantere at der er forskel på matrialevalg og produktionsmetoder, og at de forskelle nødvendigvis afspejler sig i produkt, pris og – nå ja – holdbarhed.

Annonce