Forside Baggrund

21-årigt dansk lyd-talent konkurrerer med farmand på CES 


Hvis man tror, at alle medlemmer af de yngre generationer er ligeglade med lydkvalitet, så tager man fejl.


Det kunne man ellers godt forfalde til at tro, når man ser unge mennesker høre musik gennem højttalere i smartphones, der er komprimeret til døde for at kunne streames via trådløst ‘smalbånd’.


Men sådan er det ikke med 21-årige Alexander Vitus Mogensen fra Herning. Han ved ikke bare, hvad han taler om, og sætter pris på ordentlig lyd. Han BYGGER også ordentig lyd. Han står nemlig bag noget af det mere eksklusive lydudstyr, du kan købe dig til i Danmark.


 


Håndbygget, dansk kvalitet


Hans lille firma, AVM-TEC står bag Alluxity-serien, der består af to håndbyggede forstærkere, en forforstærker og et effekttrin med navnene Pre One og Power One. Hvad der gør serien lidt unik, er inkluderingen af to touch-skærme på fronten til styringen af enhederne.


“Jeg har sat touchskærme i dem, så der er noget til min generation”, fortæller Alexander, der selv håndsamler enhederne på bestilling. Og der kommer bestillinger på enhederne, der koster hhv. 45.000 og 62.000 kr., fra hele verden, for Alluxity-serien har nu fået distribution fra Asien over Europa til USA.


Det er ikke første gang, AVM-TEC udstiller på CES. Det har han faktisk gjort siden han var 19! Men det er første gang i år, hvor Alexander Vitus Mogensen ikke behøver at forklare folk, at produkterne ikke kan fås i netop deres land.


Alexander har dog ikke sit talent fra fremmede. Hans far er Hans-Ole Vitus, der står bag det internationalt anerkendte danske high end-mærke Vitus Audio, der naturligvis også udstiller på CES…i et rum lige overfor AVM-TEC. Og det var ikke nødvendigvis en nem opgave at få det hele på plads i Las Vegas:


 


 

Alluxity Pre One. Foto: recordere.dk 


 


Hellere tage imod ordrer end at parere ordrer

“Vi måtte bruge det meste af de første dage på at lave reparationer”, fortæller Hans-Ole Vitus. Da Vitus Audio- og AVM-TECs enheder skulle igennem tolden i USA, blev de nemlig blæst igennem med bombepulver af de amerikanske myndigheder, og så ‘begyndte der at lugte brændt’, da de tændte for dem, som Vitus udtrykker det.


Stoltheden over Alexanders håndværk var dog ikke til at skjule hos familien Vitus Mogensen. Som Hans-Ole Vitus fortæller:


“Han blev træt af at arbejde for sin far og blev i stedet en konkurrent. Det var vist noget med at han ikke længere gad tage ordrer, men hellere ville tage IMOD ordrer fra mig”, griner han. Alexander er dog ikke mere konkurrent til farmands produkter end at han er underleverandør til Vitus Audios lydprodukter.


Og der var masser af aktivitet hos både Vitus Audio og AVM-TEC, og interessen var stor for produkterne. Hvilket ikke er spor mærkeligt. Udstyret er trods alt oppe i den ende, hvor det næsten er en selvfølge, at lyden er helt fantastisk.


 


 

Vitus Audios højt respekterede forstærkere var da også til stede med denne lidt mørke, men ekstremt vellydende opsætning. Foto: recordere.dk


Annonce