Forside CES CES 2014

CES 2014: Klar til alle nyhederne?

 


CES 2014


Årets elektronik-udstilling i Las Vegas er nu kun få uger væk, men hvad kan vi forvente af nyheder denne gang? Vi tager et kig i krystalkuglen.


Når julen er vel overstået og januar-udsalget er skudt igang, så er det endnu engang tid til at kigge fremad mod 2014. Se hvad året bringer af nyt, indenfor hjemmets elektronik og indhold.


Et vigtigt pejlemærke for årets gang er CES-udstillingen i Las Vegas, hvor producenternes nye produktlinjer og udvalgte prototyper og teknologier vises frem.


 


TV


Indenfor TV-teknologi er der to trends lige nu. Vi ser mere og mere Ultra HD (4K) og OLED TV er på vej frem.


Ultra HD kommer vi næppe udenom. Udviklingen går mod højere opløsning på TV-siden, og nogle år frem i tiden vil dette sandsynligvis være den primære opløsning. Så vi forventer at CES 2014 vil være et overflødigshorn af 4K.


Men hvad så med OLED?


Der vil helt sikkert være flere OLED-prototyper på CES, og også modeller der klargøres til markedet. Men OLED lider endnu af høje produktionsomkostninger og en forholdsvis begrænset produktion. I 2014 vil dette helt sikkert blive bedre, og CES 2014 vil vise mere om hvilken vej det går. Også når det handler om 4K OLED.


Indenfor prototyper går rygterne på at både Samsung og LG vil demonstrere bøjelige OLED TV på CES-udstillingen. Altså TV der kan bøjes – via fjernbetjeningen.


 


Øvrigt 4K


Vi forventer at CES vil vise mere om mulighederne for at få Ultra HD (4K) ind i TV og projektor. For et er at have et display i den opløsning, men der skulle jo også gerne være noget at putte ind i det.


Både Netflix og Amazon har annonceret 4K indhold til næste år, og vi krydser fingre for at ihvertfald Netflix også lancerer deres 4K-streaming på det danske marked.


Det bliver vi forhåbentlig klogere på under CES, hvor vi også mødes med Netflix til en snak om fremtiden.


Derudover må der gerne komme flere bud på 4K-afspillere, 4K-camcorders osv. Forskellige apparater man kan erhverve, for at få Ultra HD ind på fladskærmen.


 


High Resolution Audio


Et af de nye fokus-områder for CES 2014 er highend digital audio, altså 24-bit lyd og grej til do.


Her til efteråret kom B&O først med trådløs highend surround efter WiSA (Wireless Audio) standarden, som er 24-bit 7.1 lyd overført trådløst imellem TV/anlæg/sender og højttalerne.


På CES venter vi at se flere andre fabrikanter byde ind med produkter der understøtter WiSA. Topboss for den amerikanske brancheforening CEA (Consumer Electronics Association), Gary Shapiro, har allerede været ude og sige:


“Vi forventer flere større HRA (high-res audio) annonceringer over det næste år, og forventer at teknologien vil have en stærk tilstedeværelse på CES 2014”


Så det skal blive spændende at se hvad CES bringer på det område, trådløs eller kablet, samt om der evt. er flere indholdstjenester klar til at levere musik i den kvalitet.


 


Mobile enheder


Sony ventes igen i år at afsløre nyt indenfor mobilområdet på CES, og mon ikke en af annonceringerne netop bliver:


At de er klar med produkter der kan følge LG G2 og Samsung Galaxy Note III indenfor highend lyd.


Altså at der kommer nye smartphones og tablets fra Sony, som understøtter afspilning af High Resolution Audio. Det er ihvertfald et godt bud på evolutionen på det område, netop fordi Sony allerede på IFA viste at de satser stærkt på både 24-bit lyd og 4K video.


Kommer Sony – eller andre – så også med 4K i mobile enheder nu, eller er det en postgang for tidligt? – Det må CES vise.


LG ventes også at benytte udstillingen til at lancere en mini-udgave af deres populære G2 smartphone.


Hvad så med smart-ure, smart-briller og den slags på CES? Det kommer vi nok heller ikke udenom, mange vil gerne positionere sig i markedet, inden Apple ventes klar med deres iWatch.


 


Multirum streaming musikanlæg


På IFA fik vi Spotify Connect, der kan binde musiktjenesten sammen med musikanlæg på nye måder. Senere på efteråret annoncerede Bose at de er klar med SoundTouch, deres bud på et Sonos-lignende trådløst system til hjemmet.


Vi vil blive overrasket, hvis ikke CES viser flere produkter og løsninger frem, der kan begynde at binde husets musikanlæg og streaming-enheder sammen på forskellige nye måder.


 


Biler


Bilerne vil snart også tage større del i verdenen af forbundne enheder, og gå fra iPod-docks og Bluetooth handsfree, til en tættere integration.


Apple arbejder eksempelvis også på iOS til biler. Den nye version 7.1 af iOS får understøttelse for in-car-support, som at iOS-enheder vil kunne dockes som primær skærm til den indbyggede bilradio mv.


På CES 2014 kan vi også møde bilfabrikanter som Ford, Audi, Toyota og Mazda i udstillingen.


 


Tid og sted


CES-udstillingen slår dørene op tirsdag d. 7/1 kl. 19 dansk tid.


Men dagen inden afholder alle de store deres pressemøder.


Recordere.dk dækker CES 2014 on-site.


Følg med på forsiden samt i CES 2014 TEMA hvor vi samler nyhederne.


 


Se også: CES-reklamerne giver smugkig på nyhederne

Annonce