Forside CES CES 2014

DALI viftede med Dannebrog på CES


 


‘Det er noget, vores amerikanske distributør har bedt os om’, fortæller Thomas Knudsen fra DALI, da vi besøger det danske højttalerfirmas udstillingsrum på CES.


Rummet ligger sammen med resten af high end-audio-udstillingerne, der breder sig ud over tre etager i toppen af megahotellet The Venetian i Las Vegas.


Knudsen refererer til de mange Dannebrogsflag, som prægede rummet. I Danmark kan det virke lidt kvalmt at putte for mange Dannebrog i sin markedsføring, men for en udlænding kan det virke eksotisk og som et symbol på den høje kvalitet, danske lydprodukter oftest associeres med. ‘Det kan vi jo godt være stolte af’, som Thomas Knudsen udtrykker det.


Samlet i Danmark


Stoltheden over DALI KUBIK FREE-modellen, der blev sendt på markedet i Europa i efteråret, var da også svær at skjule. Det var tydeligt, at den EISA-vindende, aktive højttaler var centrum i DALIs satsning på CES i år. Ikke bare havde den fået den bedste placering i rummet, men alle de mange farver, den kommer i var også udstillet. Thomas Knudsen gjorde også lidt ud af at fortælle, at netop denne højttaler både er designet og samlet i Danmark, hvor mange højttaler-firmaer sender den slags opgaver til Kina.


KUBIK FREE var blevet sat op sammen med KUBIK XTRA, en passiv højttaler, der kan forbindes til FREE med et kabel. På den måde kan man skabe et rigtigt stereoperspektiv, og ikke bare nøjes med den simulerede stereofunktion, man normalt finder i den slags enheder.


Vi fik et kort lyt på KUBIK-højttalerne og kan rapportere, at hvis man er på kig efter noget i denne kategori, bør man måske lige smutte forbi en hifi-butik og tjekke KUBIK ud. Især i kombination med en subwoofer har KUBIK en meget præcis definition og god separation blandt instrumenterne, og frekvensspektret rækker langt. Og det er ikke nødvendigvis noget man finder hos konkurrenterne.


 

Thomas Knudsen fra Dali med KUBIK omringet af Dannebrog. Foto: recordere.dk


Annonce