Forside Nyheder

Er det her Microsofts nye topchef?


Der har været mange spekulationer om, hvem der skal afløse Steve Ballmer som CEO for Microsoft. Men nu er der et seriøst bud.


Ifølge Bloomberg er Microsoft meget tæt på at udnævne Satya Nadella som topchef. Nadella er lige nu chef for Microsofts Enterprise-afdeling, og er altså ansvarlig for den meget store del af Microsofts indtægter, der kommer fra erhvervslivet.


Nadella var ikke en af dem, der stod først for, når analytikere og journalister skulle gætte på, hvem der mon kunne erstatte Ballmer, men er et logisk valg. Dette er dels fordi, han i forvejen har ansvar for Microsofts største indtjeningsgrundlag og fordi han har været i virksomheden i 22 år, fra før Windows 95 for alvor plantede Windows som det altdominerende PC-styresystem.


Det store spørgsmål er, hvor meget et eventuelt valg af Nadella vil betyde for Microsofts forbruger-strategi. Han kommer som nævnt fra erhvervsdelen, og måske vil dette have hans naturlige fokus. På den anden side er det svært at melde Ballmers sidste, store beslutning om at gøre Microsoft til et ?Devices and Services?-firma ned allerede.


Nadella er i øvrigt født i Indien, og hvis han bliver valgt, bliver han den første top-CEO i techverdenens superliga, der ikke er en hvid amerikaner. Det vil være i tråd med Microsofts mangfoldigheds-strategi, der blandt andet også betyder, at de har flere kvinder i topledelsen end stort set alle andre tech-giganter.

Annonce