Forside Nyheder

FM-radio er ikke i fare for en hurtig lukning
Vi lytter mindre til FM. Foto: Agnete Schlichtkrull / DR 


FM er ikke i fare for en hurtig lukning, selvom populære DAB-kanaler som P7 Mix lige nu flytter lyttere fra FM til digital radio.


Tilslutningen til FM er faldende. Hvor 90 procent af radiolytningen foregik på FM i 2010, er tallet nu 76 procent, fremgår det af rapporten “Medieudviklingen 2013”, som DR Medieforskning udgiver senere i januar.


“Forklaringen på stigningen skal i høj grad findes i, at den mest lyttede kun-digitale kanal i landet, P7 Mix, har haft lytterfremgang. Hvor den i snit blev hørt af 420.000 om ugen i 2012, er gennemsnittet vokset til 570.000 lyttere sidste år”, forklarer medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.


P7 Mix stod for 20 procent af den digitale lytning i Danmark i 2013, fremgår det af rapporten, og det er en markant fremgang i forhold til 2012, hvor P7 Mix tegnede sig for 13 procent.


Det er dog ikke nok til at snakke lukning af FM.


“Selv om den digitale andel af lytningen er steget, er der fortsat ikke meget, der tyder på, at den samlede digitale andel af lytningen når op i nærheden af 50 procent, som er sat som mål for, hvornår man skal diskutere at slukke for FM-senderne i Danmark”, lyder det fra Dennis Christensen.

Annonce