Forside Nyheder

Google har solgt Motorola


 


Google trækker sig som mobilproducent. Kinesiske Lenovo bliver ny ejer af Motorola Mobility.


Google er klar til en skilsmisse fra den amerkanske mobilproducent Motorola Mobility, et firma de erhvervede for under 2 år siden, i det der blev Googles hidtil største opkøb til dato i koncernens historie.


Lenovo, der med succes har videreført IBMs Thinkpad computere, er i forvejen en stor mobilproducent i hjemlandet Kina også. Men med købet af Motorola får de en fod indenfor på det store amerikanske marked.


Den kinesiske elektronikproducent giver $2,91 mia. for Motorola, svarende til 16 mia. kroner.


Google selv gav $12,5 mia., svarende til 72 mia. kr. dengang tilbage i 2012. En handel der også gav Google, og dermed Android-lejren, ejerskab over en række patenter indenfor mobilområdet. Den portefølje beholder Google det meste af.


Med handlen trækker Google sig tilbage fra markedet som hardware-producent af mobil-produkter.

Annonce:
Forrige artikelSamsung åbner butikker over hele Europa
Næste artikelVIND: Orbitsound M10 soundbar
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.