Forside Nyheder

Google køber termostat-firma


Nest termostat


 


Nest, der laver intelligente termostater og røgalarmer, overtages af Google for 17,5 mia. kroner.


Nest har kun to produkter: Nest Thermostat og Nest Protect.


Det ene er en intelligent termostat, designet af en tidligere Apple-medarbejder, til regulering af temperatur i hjem med central styring af den slags (udbredt i USA). Kan også regulere gasforsyning mv.


Det andet er en intelligent røgalarm, som fjerner de irritationsmomenter der er ved de uintelligente af slagsen. Eksempelvis vil den advare med lys og stemme, inden den er ved at gå igang og alarmen kan afværges/slukkes ved at vifte med hånden. Så slut med irritation over at madlavningen ved en fejl starter røgalarmen. Kan også detektere gasser.


Produkterne kan arbejde sammen, som at en brandalarm automatisk slukker for gassen. Eller flere røgalarmer i hjemmet, der med en stemme fortæller hvad der er galt.


Det er hvad Google har købt for svimlende 17,5 mia. kroner, en pris der overstiger seneste vurdering af firmaet med en god portion.


Præcis hvad Google har i tankerne med købet kan kun tiden vise. Men Google lever af at bygge services, og bagefter tjene penge på målrettede reklamer. Nest bringer knowhow og viden om hjemmene, og beboerne i dem. Dertil en medarbejderstab der tænker smart elektronik, og forstår at bringe det ind i folks hjem.


 Nest røgalarm

Annonce