Forside Indhold og distribution Musik

Googles intelligente musikhistorie er sjov at lege med


Hvis du endnu ikke har været forbi, kan det anbefales at gå et smut ind på Googles nye, intelligente musik-timeline.


Idéen med projektet er at bruge musik til en sjov og nem måde at visualisere historiske udviklinger og data på. Samtidig giver projektet, der er lavet af Google Research, én en mulighed for at udforske musik, man måske ikke lige havde opdaget.


På den lodrette led finder man musikgenrerne fordelt på antal udgivelser og popularitet, mens den vandrette led viser udviklingen over tid. Således jkan man f.eks. se, at Alternative/Indie-genren ligger relativt stille fra 60?erne frem til midten af 70?erne, hvorefter den begynder at vokse og peaker i starten af 90?erne. Eller hvordan Hip-Hop/Rap ikke findes før starten af firserne og derefter begynder at vokse hurtigt. Når man klikker på noget i tidslinjen, kan man så dykke længere ind i informationerne.


Prøv at tage et kig HER.

Annonce