Forside CES CES 2014

Hands-on med Oculus Rift

 Under CES-messen fik Recorderes udsendte mulighed for at prøve Oculus Rift på to forskellige måder.


VR-brillen, som lige nu er under udvikling, og som mange tror vil revolutionere gaming, blev udstillet af både Intel og Piston. Intel trak lange køer til deres demonstration, der var en lille specialversion af Eve Online: Valkyrie, som man kunne få lov at spille i tre minutter. Basalt set var det en kort dogfight-oplevelse, hvor man fløj rundt i et asteroide-fyldt område i rummet og skød efter andre rumskibe.


Det var en ret vild oplevelse. Modsat alle andre af den type briller, så kan man slet ikke mærke, at man kigger på to skærme. Oplevelsen er fuldkommen omsluttende, og det gøres kun mere effektivt af, at et drej på hovedet betyder, at man simpelthen kigger sig omkring i det virtuelle univers. Kigger man ned ad med hovedet får man øje på sine virtuelle ben. Samtidig er brillen så let og sidder så behageligt på hovedet, at det ikke er forstyrrende. Med andre ord: skidtet virker faktisk.


Blev søsyg


Oculus Rift virker så godt, at der stadig er visse problemer af mere menneskelig karakter. Der var nemlig formentlig en god grund til, at Intel havde begrænset spilletiden til tre minutter. Da vi lidt senere prøvede en first-person-shooter med Oculus Rift hos Piston, der laver små gaming-pc?er, var oplevelsen lidt ringere.


Ikke bare fordi, spillet ikke var helt så lækkert lavet som hos Intel, men også fordi søsygen satte ind. Efter at have spillet i ca. 10 minutter, måtte Recorderes udsendte simpelthen tage brillerne af for ikke at kaste op ud over det dyre udstyr. Det var muligvis en ældre udgave af Oculus Rift, som Piston udstillede, for det er åbenbart et problem, designerne har bakset med i længere tid og som først nu er ved at blive løst.


Så det skal nok blive spændende, når Oculus Rift kommer ud af udviklingsstadiet og bliver tilgængelig for masserne.

Annonce