Forside CES CES 2014

Hos LG er det OLED og Ultra HD der dominererGalleri: LG’s 77″ curved UltraHD OLED 77EC980V


Hos LG er det OLED og Ultra HD der dominerer


LG var først ude på markedet, globalt og i Danmark, med både Ultra-HD og OLED-TV. Målet for 2014 er både at etablere begge disse teknikker som ledende standarder og selvfølgelig lancere en række nye modeller ? hvor topmodellen er 77EC980V. Desuden komer 65EC970V og 55EC970V, som kombinerer de to teknikker i et og samme TV.


“Med topmodellerne LG EC980V og EC970V viser vi, hvad der er teknisk muligt i det absolutte premiumsegment inden for TV i dag”, siger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist for Home Entertainment hos LG Electronics. Vi er meget stolte over at ligge forrest i udviklingen på TV-markedet, hvilket vores udvalg af både OLED- og Ultra-HD-modeller i 2014 vil være et bevis på. Vi er overbeviste om, at OLED og Ultra-HD bliver de nye standarder for billedkvalitet og hjemmebiografoplevelser inden for TV-området.


Med OLED kan man, i modsætning til LED-teknologien, tænde og slukke for hver enkel pixel, hvilket giver betydelig bedre sort- og farvegengivelse samt gør, at billedkvaliteten bibeholdes selv ved meget brede betragtningsvinkler. Teknologien er desuden mere energieffektiv end både LCD og Plasma. LG har en patenteret teknologi, hvor man har indført en hvid subpixel sammen med de klassiske RGB-farver. Subpixlen gør, at LG?s OLED får en perfekt farvefordeling og genskaber farvespektret på en fantastisk måde.
 


OLED-TV med Ultra-HD giver en fremragende billedkvalitet i topklasse


OLED-nyhederne fra LG i 2014 vil omfatte fem modeller, herunder et bredt udvalg af størrelser. Flagskibsmodellerne i OLED-serien, LG EC980V i 77 tommer og LG EC970V i 65 og 55 tommer, er de første modeller, der kombinerer OLED-teknologien med Ultra-HD-opløsning. Billedkvaliteten i disse TV ? med sin ekstreme kontrast, ultrahøje opløsning og fantastiske farvegengivelse ? slår alt, der har kunnet opnås med tidligere teknologier. Det er ganske enkelt noget, man skal opleve.
 
Øvrige modeller i OLED-sortimentet inkluderer de to modeller, der allerede er lanceret, 55EA980W Curved OLED, som giver en fantastisk billedoplevelse takket være den buede skærm, og 55EA880W Gallery OLED, hvis billedramme med skjulte højtalere er et kunstværk på væggen. Desuden lanceres en ny kurvet OLED-TV-model, 55EA970V, med nedskalerede funktioner, som muliggør en lavere pris på omkring 57.000 DKK.


 
Oplev detaljerne med Ultra-HD i op til 98 tommer


Det ser også spændende ud på LED-TV-siden, hvor størstedelen af Ultra-HD-modellerne lanceres med LG UB970W som topmodel. Den kommer i størrelserne 65, 79, 84, og 98 tommer. Ultra-HD giver fire gange så høj opløsning som på de mest almindelige modeller med Full HD i dag ? hvilket indebærer, at antallet af pixels øges fra 1920 gange 1080 (Full HD) til 3840 gange 2160 på samme skærmstørrelse. Det giver dramatisk forbedret skarphed og billedgengivelse, så selv de mindste detaljer i billedet træder frem.


LG følger desuden også op på sidste års prisvindende Ultra-HD-modeller med den nye LG UB950W på 55 og 65 tommer, som forventes at få en pris fra cirka 30.000 DKK. Samtidig lanceres LG UB850W, en mere folkelig variant, med Ultra-HD-opløsning, der vil være tilgængelig i 49 og 55 tommer med et prisskilt på cirka 18.500 DKK.


 
Pris og tilgængelighed


Samtlige af LG?s nye Ultra-HD og OLED-TV-modeller forventes at blive lanceret i løbet af første halvår af 2014. Funktioner, priser og specifikationer kan ændres i forbindelse med lanceringen. Vejledende cirkapriser, detaljerede specifikationer og dato for start af salget annonceres i forbindelse med lanceringen. Cirkapriser, detaljerede specifikationer og salgsdato meddeleles i forlængelse med lanceringen


Kilde: pressemeddelse LG Nordic

Annonce