Forside Nyheder

Kina har lavet deres eget OS


Kina vil gøre næsten hvad som helst for at minimere vestlig indflydelse, efterhånden som de åbner sig mere og mere mod verden.


Som modsvar til, at f.eks. iPhone nu sælges af Kinas største mobilselskab, China Mobile (og derfor kan forventes at spredes vidt og bredt), har Kina introduceret deres eget OS til blandt andet at konkurrere med iOS, Android og Windows.


COS (China Operating System) er navnet, og det er lavet til såvel computere som håndholdte enheder og set-top-bokse. Systemet er baseret på en Linux-kerne, og er Open Source, men er derudover uafhængigt af andre økosystemer.


Men, som man kan se på en video om COS, så minder systemet ikke så lidt om Android. I forhold til produkter med det nye system om bord, er der ikke meget nyt, men ifølge Engadget støtter især HTC op om projektet.


 

Annonce