Forside CES CES 2014

LG’s nye TV kommer med WebOS
LG Smart TV på WebOS 


LG genopliver styresystemet WebOS i deres 2014 lineup af TV. Det var udstillet på CES.


WebOS blev oprindelig udviklet af Palm, som et styresystem til håndholdte computere. Da HP senere købte Palm, satsede de på at videreudvikle det til et tablet OS der skulle tage kampen op med Apple og Android.


Den satsning fejlede, og i foråret 2013 blev WebOS solgt til LG.


Nu har LG bygget det om til et operativsystem for Smart TV, og lancerer det her i 2014-modellerne.


 


Lynhurtigt Smart TV


LG kalder det markedets hurtigste, bedste og mest optimale Smart-TV oplevelse. Under sloganet “LG gør TV enkelt igen” lancerer LG en række nye Smart-TV-modeller, som ved hjælp af webOS skal gøre det nemmere end nogensinde at komme i gang og bruge TV’ets funktioner. 


Allerede første gang TV’et tændes bliver brugeren mødt med en helt ny, enklere og sjovere måde at lave sine individuelle indstillinger på. En animeret guide hjælper brugeren til f.eks. at tilslutte eksterne enheder og tjenester.


 


 Video med WebOS eksempler.


 


Nye skærmmenuer


En anden nyhed er den overskuelige startliste, som lader TV-seeren veksle hurtigt mellem forskellige typer af indhold, hvilket inkluderer både fysisk tilsluttede enheder samt on-linetjenester.


Det bliver desuden meget enklere at finde de tjenester og enheder, som anvendes mest igennem at bladre i listen mod venstre og højre med den medfølgende berøringsbaserede fjernkontrol, Magic Remote.


 


Multitasking


For at gøre brugeroplevelsen endnu bedre kommer de nye Smart-TV modeller med multitasking – hvilket vil sige mulighed for enkelt, uden mange lag og uden lange pauser at veksle mellem flere apps, som er i gang på samme tid.


Sidst men ikke mindst så har LG indbygget en App Store, for nem adgang til indhold til TV’et, inklusive spil, musikapps, playkanaler og filmtjenester.


 


 
Galleri: LG WebOS. Foto: recordere.dk


 


Tilgængelighed


De Smart-TV-modeller, som LG lancerer med det nye webOS inkluderer størstedelen af LG?s 2014 modeller både af OLED-TV, ULTRA-HD-TV samt Cinema screen design LED-TV.

Annonce