Forside Nyheder

Microsoft betalte for YouTube-anmeldelser af Xbox One


Hvis man er glad for sin Xbox One, kan man tjene en lille skilling ved at fortælle om det.


Den populære YouTube-kanal Machinima har lavet en kampagne, hvor man kan få penge for at anmelde Xbox One med en video, man kan smide ind på kanalen.


Hvis anmeldelsen bliver populær, så er der penge at tjene. Man får nemlig ca. 17 kroner (3 dollar) per 1000 views, ens anmeldelse får.


Det lyder jo alt sammen meget godt, indtil man finder ud af, at det faktisk ikke er Machinima selv, der betaler gildet, men Microsoft. Der er tale om en bestilt markedsføringskampagne.


Det skabte en hel del ballade, da historien blev afsløret på Pastebin.com. Siden har Microsoft og Machinima været ude med en udtalelse, hvor de redegør for sagen. Ifølge Microsoft var det en marketingkampagne, som Machinima satte i gang i forbindelse med en ?regulær? annonceaftale mellem Microsoft of Machinima.


Microsoft nægter at have kendt noget til de aftaler, som Machinima havde med deres vloggere (videobloggere), og som dermed indirekte kom til at blive betalt for deres Xbox-anmeldelser. Machinima har bekræftet dette, og Microsoft har bedt YouTube-kanalen om ikke at lægge mere Xbox One-relateret materiale op på sitet.

Annonce