Forside Nyheder

Nintendo-chefer straffer sig selv


Æren betyder meget i Japan, og japanske topfolk tager det meget alvorligt, når de begår en fejl.


Derfor har det også fået konsekvenser, at Nintendos opfølger til megasuccesen Wii, Wii U, er blevet en tordnende fiasko. På et år har den solgt fem millioner enheder, hvilket PlayStation 4 og Xbox One nærmer sig efter kun få måneder på markedet. Da Wii U blev lanceret, blev der solgt næsten lige så mange Wii?er, som der blev solgt af den nye version.


Det går nu ud over topchefen Satoru Iwatas løn, som bliver halveret som straf for at have fejlet med Wii U. Hans løn er allerede blevet halveret én gang, det var da den håndholdte 3DS ikke solgte helt så hurtigt som forventet.


Men også andre topledere i Nintendo kan forvente at blive straffet i lønningposen, dog kun med 20-30% reduktioner. Det skriver AFP.


I dag holdt Nintendo så en briefing om deres strategi for at redde biksen, og den strategi peger bl.a. på at udnytte GamePad?en fra Wii U i højere grad ved at lægge DS-spil over på den, samt lancere nye titler platformen ved E3 i juni.


Og så vil Nintendo angivelig bryde et princip, de har haft i mange år, ved at licensere deres kendte figurer som f.eks. Mario og Donkey Kong ud til platforme, der ikke står Nintendo på. Der kan altså komme et Mario-spil til en PlayStation nær dig i de kommende år.

Annonce