Forside Nyheder

Samsung-nederlag i patentsag kan få konsekvenser for Android


Striden mellem Samsung og Apple fortsætter, og nu bliver Google og Android måske også hevet ind i kampen.


Det er fortsat den del af striden, der foregår i Apples hjemregion i Silicon Valley, der tiltrækker sig mest opmærksomhed, og her har dommeren i sagen, Lucy Koh, netop truffet en kontroversiel afgørelse.


Ifølge FOSS Patents har hun nemlig både kendt et af Samsungs patenter ugyldige og samtidig stadfæstet, at Samsung har forbrudt sig mod et af Apples patenter. Og netop det sidste kan få store konsekvenser.


Det ugyldige patent handler om synkronisering af medie-indhold, noget som Apples advokater overbeviste dommeren om, at man ikke kan tage patent på, fordi teknologien allerede var derude og blev anset som værende ?åbenlys?. Samsung fik patentet i 2011, altså efter patentkrigen startede.


Det patent, som Samsung nu endnu engang er blevet kendt skyldige i at have forbrudt sig imod, handler om ord-anbefalinger fra en indbygget ordbog på en touchskærm. Apples patent er formuleret så bredt, at alle smartphones baseret på Android i princippet også forbryder sig mod dette patent, og det kan altså få konsekvenser for hele Android-økosystemet.


FOSS Patents skriver, at Apple i princippet kræve licenspenge fra alle, der laver Android-telefoner, hvilket betyder, at det pludselig vil koste væsentligt mere at bruge systemet, end det gør nu. Og selv, hvis Google ændrer på ordbogs-teknologien i Android vil Apple i princippet kunne kræve penge af selv den mindste Android-producent med tilbagevirkende kraft.

Annonce