Forside Nyheder

Tre nye Apple-patenter: Er det fremtiden?


En optik der via magneter hænger fast på smartphone og tablet. Skitse: Apple/USPTO.


 


Uskiftelige optikker til mobile enheder, en stylus-pen der måler egen vinkel og en sol-dreven laptop er noget af det Apple pusler med.


Patentansøgninger kan vise et flig af fremtiden, altså hvis de da ellers ender med at blive anvendt senere og ikke overhales indenom af nye ideer og ny teknologi.


Apple lige fået tildelt 3 nye patenter i USA, som kan vise lidt om hvad de pusler med af ideer.


Det første er udskiftelige optikker til mobile enheder. Når smartphonen bruges som digital-kamera, så vil den faste optik begrænse mulighederne. Det findes der så forskellige add-on-produkter som kan hjælpe med, men med dette patent vil Apple kunne lave en endnu bedre løsning.


Det ekstra optik klikkes på vha. magneter, så det automatisk placerer sig rigtigt i forhold til kameraets faste optik. En lille motor kan styre bevægelige dele på optikken, til zoom og fokus. 


 En laptop drevet af solenergi. Skitse: Apple/USPTO.


 


Et andet patent beskriver et laptop-display bygget sammen med solceller.


Så det er skærm på den ene side og solceller på den anden, og så kan lyset hjælpe med til at øge batteritiden på farten.


Siden med solceller har touch-funktioner også, eksempelvis til at styre on/off på den magnetiske lås der kan holde de to halvdele sammen.


 En stylus-pen der måler den vinklen som den holdes i. Skitse: Apple/USPTO.


 


Det tredje patent går på en stylus pen. Det handler dog ikke om den fysiske pen, men om en teknologi til at detektere hvordan pennen holdes i forhold til pladen/glasset.


Ligesom en blyants streg skifter karakter og tykkelse afhængig af vinklen, vil en elektronisk pen kunne få applikationerne til at gøre det samme med dette patent.


Om nogen af disse ideer nogensinde omsættes til produkter, eller om de ender som ideer på skrivebordet, må vi vente at se. Men nu har Apple fået patent på dem – i USA.

Annonce