Forside Nyheder

Apple vil forudsige hjerteanfaldet

 

Hvad kommer efter smartphones og tablets? – Noget tyder på at Apple har store planer indenfor dit helbred og biler.

At Apple arbejder på et smart-ur og en øget integration i bilerne, det kommer næppe bag på de fleste. Bil-elektronikken har Apple selv fortalt om i forbindelse med præsentationen af iOS7, og et ur – i en eller anden form – har været rygtet på vej længe.

Men Apple har øjensynligt mere i ærmet, hvis vi skal tro avisen the San Francisco Chronicle. Noget der skal kunne løfte arven efter smartphone og tablets.

Apple tænker i den forbindelse meget bredere, end bare at lave et ur eller en bilradio/gps, som en fjernbetjening til smartphonen. De har større planer, meget større.

Elektronikken skal bl.a. holde øje med dit helbred, og eksempelvis forudsige risikoen for et nært forestående hjerteanfald ved at monitere lyden af blodet, mens det flyder igennem årene, fortæller kilder til avisen.

Apple iWatch kan være en central komponent

Så Apple iWatch bliver nok mere end blot en fjernbetjening, hvad og hvor meget må vi vente at se. Men oveni kommer nok en række fitness-værktøjer, som tilføjelse til helbreds-tjekket.

Hvad bilerne angår, så går rygterne lige nu også på at Apple også kan have planer om at overtage Tesla. En populær bilfabrikant af elbiler. Manden bag Tesla, Elon Musk, er allerede engageret investor i Apple, og det forlyder at parterne har mødtes i hemmelighed her i de seneste dage.

Så da Apple-boss Tim Cook tidligere fortalte at der var store nyheder i vente for 2014, så tænke de fleste nok et TV fra Apple.

Men den amerikanske elektronikproducent kan sigte meget bredere end det, hvis vi da skal tro avisens kilder her, og dermed være på vej ind på helt nye områder for elektronikprodukter til hjem, fritid og arbejde.

Rygterne går fortsat på at Apples satsning på computere, der bæres på kroppen, kommer her senere i år.

Annonce