Forside Nyheder

EU-domstol: Internetudbydere skal blokere piratsites


 


Vi har alle hørt om domme i Danmark og i udlandet, der tvinger internet-udbydere til at blokere adgang til piratsites.


Nu kan det dog gå hen og blive lov i EU, at alle unionens internetudbydere skal blokere for alt, der har med pirateri at gøre, også selv om det er sider, der peger hen på andre downloadkilder.


Det sker efter en domsfældelse ved EU-domstolen, hvor en sag fra Østrig blev behandlet. Internetudbyderen UPC var blevet sagsøgt af to tyske filmselskaber for at få nedlagt et fogedforbud mod siden Kino.to. Det førte altså til en dom til fordel for filmselskaberne, skriver Wall Street Journal.


Fordi dommen er afsagt ved EU-domstolen, danner den præcedens for alle medlemslandene. Det er dog stadig op til landene selv at afgøre, hvordan problemet skal tackles. Det er for eksempel op til landene selv, om de vil nøjes med at sætte advarsels-skilte ind eller helt blokere for adgangen. Det betyder dog, at hvis f.eks. den danske regering vælger den sidste løsning, vil det gælde alle mistænkte piratsites og alle internetudbydere, der skal udføre blokaderne.


Det afgørende ved dommen er dog, at EU-domstolen fastslår, at der ikke behøver eksistere noget forhold mellem en ?pegeside? og der, hvor det ulovlige materiale ligger, før pegesiden kan blokeres.


Dommen kan læses her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.