Forside Nyheder

EU-opfordring om fælles ladestik bliver til påbud


For et par år siden skrev vi her på siden om at EU var blevet enige om en fælles standard for ladestik til mobiltelefoner.


Man var blevet enige om, at microUSB-stikket, der findes i langt de fleste smartphones, skulle være standard i EU. Men på det tidspunkt kunne EU kun opfordre til, at de sidste, manglende producenter skiftede over til microUSB.


Nu kan det være, at det bliver et lovkrav, at smartphone-producenter skal indbygge microUSB-ladning i deres enheder. Hvis EU’s ministerråd godkender et nyligt fremsat lovforslag, vil det simpelthen blive ulovligt at tilbyde smartphones uden microUSB-ladning i EU.


Det betyder selvfølgelig en stor forandring for Apple, der som den eneste af de store selskaber stadig holder fast i deres eget Lightning-stik til iPhone og iPad. Det store spørgsmål bliver, om Apple blot vælger at sælge EU-specifikke iPhones, eller om de ændrer fuldkommen strategi.

Annonce