Forside Nyheder

Jobs før sin død: Apple laver ikke et TV


 


Kort før sin død fortalte Steve Jobs til topcheferne, at Apple ikke kommer til at lave et TV.


Det har været rygtet på vej i flere år, rygter der fik ny næring da Jobs i sin biografi fortalte at han endelig havde knækket koden.


Siden har analytikere og fans ventet i spænding. Hvornår kommer det TV så fra Apple. Det var ventet sidste år, der kom det ikke. Nu ventes det i år, men nu er der sået tvivl om det overhovedet kommer.


For noget tyder på at ihvertfald Jobs opgav tankerne om et TV lige inden sin død. Det skriver Business Insider.


Oplysningerne stammer fra bogen “Haunted Empire: Apple After Steve Jobs”, der er udgives om få dage. Den er skrevet af en tidligere Apple-reporter hos avisen The Wall Street Journal.


 


Jobs sidste Top 100 møde


Bogen beretter om at der på det årlige “Top 100”-møde i Apple, der blev holdt et par måneder før Steve Jobs død, blev talt om TV.


Top-100 mødet er et “hemmeligt” møde, med deltagelse af de 100 øverste chefer i Apple. Et møde hvor der ofte vises nye produkter frem, og kommunikation med omverdenen (email, twitter osv.) er forbudt.


Det var på det møde at flere af Apple-cheferne så iPad 2 og det nye smartcover for første gang.


I en senere spørgerunde med Steve Jobs, blev der spurgt om Apple var på vej med et TV.


Jobs svarede: “Nej”, og uddybede:


“TV er en forfærdelig business. Det er svært at at vende forretningen til overskud og indtjeningsmargen er lille. I modsætning til iPhones, som er meget rentable og udskiftes hvert andet år, så udskiftes et TV hvert 8. år og er mindre rentable”.


Så med mindre Apple har skiftet kurs under Tim Cook, så kommer de måske slet ikke med det TV aligevel.

Annonce