Forside Nyheder

Smartphone med E-ink-skærm og kæmpe batterilevetid


Hvad ville du sige til at have en smartphone med en 4,3? skærm, der kan holde to uger på en opladning?


Det lyder jo for godt til at være sandt, og det er det næsten også. Men der er alligevel nogle sjove aspekter ved InkPhone fra kinesiske Onyx.


Som navnet antyder, har InkPhone nemlig ikke den sædvanlige farve-touchskærm ombord, men i stedet en E-ink-skærm á la dem, man finder i Amazons Kindle og lignende e-boglæsere. Og fordi sådan en skærm bruger så lidt batteri, som den gør, kan man forvente den laaaaange batterilevetid.


Bag InkPhone står Onyx, en kinesisk producent af e-boglæsere, der ikke er så kendte i vesten, undtagen lige i Polen, hvor de har kæmpesucces.


InkPhone er nok mere en e-boglæser, man kan ringe fra, end en traditionel smartphone. Således har den f.eks. ikke noget kamera, og selvom den er baseret på Android, er der ikke adgang til Play Store. Der er dog både email-klient, webbrowser og kalender m.m. om bord, så den vil formentlig kunne dække manges behov alligevel. Og så naturligvis en app til e-bøger.


Man skal dog ikke nødvendigvis regne med en fantastisk brugeroplevelse. Websitet Engadget har haft InkPhone i hånden og konstaterer, at den kan være op til 20 sekunder om at gå fra én skærmvisning til en anden.


Til gengæld er den billig. Den kommer på butikshylderne i Tyskland og Polen via distributøren Arta Tech til omkring 1.100 kroner og gider man ikke køre en tur over grænsen eller tage en Polensfærge, kan man også købe den på Amazon.

Annonce