Forside Indhold og distribution Musik

Spotify køber et firma konkurrenterne bruger


 


The Echo Nest leverer services til Spotify og Spotify-konkurrenter som Xbox Music, Rdio, Twitter og Pandora.


Spotify har købt The Echo Nest, et firma der leverer indholdsteknologi til mange internet-radioer og musik-tjenester i verden, incl. hos Spotify selv, Xbox Music, BBC, Pandora, Twitter Music, Rdio m.fl.


Echo Nest driver forskellige services, som internet-radioer og musiktjenester kan benytte bl.a. til at udforske og søge musik. Noget som også den skandinaviske konkurrent WiMP gør brug af.


“Gennem et samarbejde med The Echo Nest introducerer WiMP to funktioner, som gør, at brugerne kan få meget mere af den musik, de i forvejen kan lide”, . Når man lytter til en sang, kan man vælge ?Track Radio” og dermed høre flere sange, som minder om den, man allerede lytter til. En lignende funktion er ?Artist Radio?, hvor brugeren kan høre sange med lignende artister”.


Lød fra Spotify-konkurrenten WiMP for knap 1 år siden, da de beskrev de nye tiltag de dengang havde etableret igennem Echo Nest.


I forbindelse med handlen fortæller Spotify at de vil overholde alle kontraktlige forpligtelser. Men hvad der sker efterhånden som de eksisterende kontrakter udløber er der ingen som ved.


Men selv om Echo Nest måtte fortsætte med at sælge til 3. part, så er spørgsmålet om konkurrenterne er interesserede i at være afhængige af leverancer fra en konkurrent. Det må tiden vise.


Se også: WiMP har nu Spotify-teknologi ombord


 Nogle af kunderne hos The Echo Nest

Annonce